°C 1

Tradicionalni susret društava u Svetoj Jani

08.05.2017.

majai

Bogatstvo hrvatske baštine i tradicije pokazala su ponovo kulturno-umjetnička društva na Susretu KUD-ova u Svetoj Jani, održanom protekle subote.

Druženja i zabave nije nedostajalo, no sve je počelo pjesmom i plesom na pozornici Društvenog doma u Gorici Svetojanskoj. Brojna publika pljeskom i ovacijama podržala je male i velike folkloraše, domaćine iz KUD-a Sveta Jana kao i njihove goste.

Svoje folklorno umijeće pokazali su KUD "Kraluš" iz Stupnika, KUD Desinec, Udruga pjevača izvornih pjesama "Sveta Jana" kao i domaćin KUD "Sveta Jana" sa svoje tri folklorne skupine i dva tamburaška sastava.

Najveći pljesak i osmjeh na licima izmamili su svakako oni najmlađi čiju je nestašnost, ali i veliku upornost, odlučnost i volju za plesnim koracima, na pozornici uvijek nezaboravno gledati.

Nakon nastupa pjesma se nastavila uz druženje i prigodni domjenak kojim su svoje goste počastili Svetojanci, dok su se za glazbu i veselo raspoloženje pobrinuli nenadmašni Desinečki tamburaši.

Galerija slika

Tradicionalni susret društava u Svetoj Jani Tradicionalni susret društava u Svetoj Jani Tradicionalni susret društava u Svetoj Jani Tradicionalni susret društava u Svetoj Jani Tradicionalni susret društava u Svetoj Jani Tradicionalni susret društava u Svetoj Jani Tradicionalni susret društava u Svetoj Jani