°C 2

Oskar znanja za jaskanske saksofoniste

03.07.2017.

majai

Nera Majtanić, Karla Fabijanić, Matija Mikloušić i Lovro Kopač – članovi kvarteta saksofona Glazbene škole Jastrebarsko nagrađeni su Oskarom znanja. Prestižnu nagradu dodjeljuje Hrvatska zajednica županija, Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Uspješan jaskanski kvartet saksofonista, koji je na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe osvojio prvo mjesto za svoj je rad i dodatno nagrađen prestižnom nagradom Oskar znanja - najznačajnijim priznanjem u obrazovanju. Riječ je o nagradi kojom se već 13 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici te njihovi učitelji i nastavnici mentori.

Dodjela Oskara znanja održana je proteklog tjedna u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a za izvanredne rezultate postignute na državnim i međunarodnim natjecanjima održanim u protekloj školskoj godini primilo ju je osmero učenika s područja Zagrebačke županije. Od njih osmero čak polovica su Jaskanci! Iskrene čestitke.