°C 21

Europske medalje za Svetojanske i Klinčaselske mažoretkinje

13.09.2017.

majai

Isabell Amanda Cvitanović iz Svetojanskih mažoretkinja osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu mažoretkinja u kategoriji solo juniorki. Odlične rezultate postigle su Klinčaselske mažoretkinje.

Svetojanske i Klinčaselske mažoretkinje predstavljale su Hrvatsku na 19. Europskom prvenstvu mažoretkinja koje se proteklog vikenda održalo u Sloveniji, a koje je okupilo oko 1400 natjecateljica. Izvrsnim rezultatima djevojke se mogu pohvaliti u svim kategorijama u kojima su nastupile, pa i s medaljama srebrnog i brončanog sjaja.

Članica Svetojanskih mažoretkinja Isabell Amanda Cvitanović osvojila je srebro u kategoriji solo juniorka. Izvrsne su bile i Klinčaselske mažoretkinje čija je Petra Bilobrk u seniorskoj kategoriji štap osvojila brončanu medalju. U juniorskoj duo kategoriji mace (palice) u konkurenciji od 4 tima Elena Mendeš i Marija Magdalena Stunja su osvojile brončanu medalju te tim Klinčaselskim mažoretkinjama donijele medalju u novoj kategoriji u kojoj su se počele natjecati od ove godine.

U formacijskim oblicima Seniorski sastav Svetojanskih mažoretkinja osvojio je 7. mjesto, a Klinčaselskih 10. mjesto od 13 timova. Juniorski sastav Svetojanki osvojio je 4. mjesto, dok su Klinčaselske juniorke u svojoj kategoriji također bile četvrte. Kadetski sastav Svetojanskih mažoretkinja osvojio je 8. mjesto od 19 timova, a Klinčaselske kadetkinje bile su 16.

Čestitke djevojkama!

(foto: Svetojanske mažoretkinje/Općina Klinča Sela)