°C 21

Večer matematike i u jaskanskim školama

11.12.2017.

majai

U zabavnu, zanimljivu i poučnu Večer matematike i ove su se godine uključili jaskanski školarci. Večer se, u četvrtak 7. prosinca, održala u Osnovnoj školi Ljubo Babić te u Srednjoj školi Jastrebarsko.

Osnovnoškolci matične i područnih škola s veseljem su sudjelovali u ovoj manifestaciji. Učiteljice i profesorice pripremile su im interesantne matematičke zadatke i logičke igrice s ciljem da im se na zanimljiv i zabavan način približi matematika i logički način razmišljanja.-Atmosfera je bila opuštena, a učenici su počašćeni s mandarinama i slatkišima nakon čega su moždane vijuge odmah bolje radile-izvijestili su iz škole.

Oni pak stariji, jaskanski srednjoškolci rješavali su matematičke zadatke ukomponirane u društvene igre i bavili se matematikom na malo drugačiji način.

-Ovo je četvrta godina zaredom kako se naša škola priključila ovom projektu. Svake godine odaziv učenika je sve brojniji pa se nadamo da će se ovaj pozitivni trend nastaviti i dogodine – priopćili su iz Srednje škole Jastrebarsko.

Večer matematike održana je u školama diljem Hrvatske u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva.

(foto: OŠ Ljubo Babić/SŠ Jastrebarsko)