°C 2

Krašić u subotu slavi Stepinčevo

08.02.2018.

Maja Ivčić

Stepinčevo će podsjetiti na 58. godišnjicu smrti blaženog kardinala, ali će biti u znaku 20. obljetnica njegova proglašenja blaženim.

Krašić se devetnicom priprema za Stepinčevo čija će se središnja proslava održati u subotu, 10. veljače, na godišnjicu smrti kardinala Alojzija Stepinca. U blaženikov rodni kraj već su ovih dana stizale grupe hodočasnika iz cijele Hrvatske, a bit će ih mnogo i ove subote.

Održat će se tri misna slavlja, u 8, 10 i 30 i u 17 sati. Središnje slavlje u 10,30 prenosit će Hrvatska radiotelevizija, a nakon njega položit će se vijenci i upaliti svijeće ispred spomenika kardinala Stepinca. Uslijedit će i Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Krašić kojoj će nazočiti i brojni uzvanici i gosti.

Misno slavlje u 8 sati služit će preč. Josip Balog, župnik župe Granešina, nekadašnji krašićki župnik, dok će slavlje u 17 sati – zahvalno euharistijsko slavlje predvoditi mos. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u miru.

Vjernici će se prisjetiti Stepinčeva života i molini na njegov zagovor, a obilježit će se i 20. godina od njegova proglašenja blaženim te moliti za skorašnje proglašenje svetim.