°C 21

U Pisarovini izložba "Očistimo Hrvatsku od auto olupina"

23.04.2018.

Redakcija

U Pisarovini je povodm Dana planete Zemlje otvorena i postavljena izložba „Očistimo Hrvatsku od auto olupina powered by Renault.“ To je jedna u nizu izložbi koja je dio akcije "Očistimo Hrvatsku od olupina" koju provodi udruga "Zelene stope" i koju je osmislio fotograf, novinar, eko borac Romeo Ibrišević. Akcijom je iz okoliša uklonjeno više od 15.000 olupina u 14 godina postojanja udruge.

Izložba je nastavak djelovanja i osvješćivanja o važnosti očuvanja i zaštite okoliša. Istaknuti hrvatski slikari uključili su se u akciju tako da su na Romeove fotografije olupina otisnute na slikarsko platno intervenirali svaki svojim stilskim izričajem i tako stvorili nova umjetnička djela.

Ta su djela prvi put pokazana 2016. na izložbi u Medijateci Francuskog instituta. Bila su izložena dvadeset i dva originalna umjetnička rada koji upozoravaju na naš neprimjeren odnos prema prirodnim dobrima.

Izložba se može pogledati do 4. svibnja, od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati ili uz najavu na telefon 0994095514.

(Foto: Općina Pisarovina)

Galerija slika

U Pisarovini izložba "Očistimo Hrvatsku od auto olupina" U Pisarovini izložba "Očistimo Hrvatsku od auto olupina" U Pisarovini izložba "Očistimo Hrvatsku od auto olupina" U Pisarovini izložba "Očistimo Hrvatsku od auto olupina" U Pisarovini izložba "Očistimo Hrvatsku od auto olupina" U Pisarovini izložba "Očistimo Hrvatsku od auto olupina" U Pisarovini izložba "Očistimo Hrvatsku od auto olupina"