°C 4

Radionica za djecu "Bolnica za igračke"

27.04.2018.

Redakcija

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko posjetilo je Dječji vrtić Radost te su kroz radionicu "Bolnica za igračke" educirali klince o radu Crvenog križa. Ukupno je održano 11 radionica, kroz koje je educirano ukupno 273 djece uzrasta od 4 do 7 godina.

Djeca su imala priliku čuti i naučiti kako je nastao pokret Crvenog križa i što radi Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko. Ono najvažnije vezano uz ovaj program, kako ističu organizatori, je to da su djeca imala priliku sama liječiti svoje plišance stavljajući im zavoje i flastere te su upoznali i ostali sanitetski materijal.

-Ponosni smo na te klince i klinceze jer su ujedno i naučili kako osobu u nesvijesti staviti u bočni položaj te kako zaustaviti krvarenje iz nosa.Svaka grupa je dobila plakat Bolnica za igračke, a djeca su i obojila predloške na temu liječenja igračaka. S djecom je bilo iznimno zanimljivo, veselo i zabavno raditi tako da se već sada veselimo provođenju nekog sljedećeg projekta-kazali su iz GDCK-a Jastrebarsko.

(Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko)

Galerija slika

Radionica za djecu "Bolnica za igračke" Radionica za djecu "Bolnica za igračke" Radionica za djecu "Bolnica za igračke" Radionica za djecu "Bolnica za igračke" Radionica za djecu "Bolnica za igračke" Radionica za djecu "Bolnica za igračke" Radionica za djecu "Bolnica za igračke"