°C 20

Čitatelji ocijenili: Vinari i sportaši najbolji su promotori Jaske

17.05.2018.

Maja Ivčić

Naši čitatelji u proteklom su razdoblju na našem portalu mogli sudjelovati u anketi u kojoj smo ih pitali tko to najbolje promovira njihov grad. Jesu li to sportaši, kulturnjaci, uspješni školarci, vinari, obrtnici ili pak političari – naši gradski oci bili su odgovori koje ste mogli odabrati.

Vinorodno podneblje svakako je odredilo identitet našeg kraja, a jaskanski vinari svojim su uspjesima i kvalitetnim vinima zasigurno zaslužni da se o Jaski čuje daleko izvan njezinih granica. Ocijenili su tako i naši čitatelji koji su vinarima dali najviše glasova kad je u pitanju promocija našeg kraja – ukupno 26,13%.

Odmah iza vinara nalaze se sportaši. Uspjehe su posljednjih godina polučili na brojnim sportskim terenima te kamo god se upute svojim pobjedama i borbenošću promoviraju kraj iz kojeg dolaze. Svako je nezaobilazno spomenuti najvećeg ambasadora jaskanskog sporta – Nogometni klub Vinogradar, ponos cijelog kraja.

Za sportaše je u našoj anketi glas dalo 25,75% čitatelja.

Slijede školarci s 11,93% i kulturnjaci s 10,22%, dok su na začelju kolone gradski oci za koje je glasovalo 3,21% čitatelja te na posljetku obrtnici za koje je glas dalo 2,46% osoba koje su odgovorile na anketu.

Također, bilo je i onih koji su odgovorili da nitko od navedenih skupina najbolje promovira Jasku (11,55%), ali i nešto manji broj onih koji su kazali da su sve navedene skupine jednako vrijedne u promociji našeg kraja (8,71%).

Bili najbolji ili ne u onom čime se bave, sigurno je da se svi jednako trude na najbolji mogući način prezentirati kraj iz kojeg dolaze.