°C 2

Sanacija prometnica naselja Prhoć i Gornji Desinec

21.06.2019.

Redakcija

Uskoro kreću sanacije prometnica naselja Prhoć i Gornji Desinec.

Prema planu, u naselju Prhoć pripremni radovi za asfaltiranje nerazvrstanih cesta kreću od srijede, 26. lipnja. Tada na snagu stupa i privremena regulacija prometa. Dok u Gornjem Desincu početak radova na sanaciji prometnica planira se sredinom srpnja 2019. godine.

U sklopu projekta „Naša voda, naša budućnost“, koji obuhvaća dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području aglomeracije Jastrebarsko, uskoro će krenuti i asfaltiranje prometnica.

Sanacija nerazvrstanih cesta uključuje pripremne radove, izmjenu tampon-sloja te asfaltiranje prometnica u punoj prvotnoj širini. Sukladno radovima, od 26. lipnja do 4. kolovoza 2019. godine svakim radnim danom i subotom na snazi će biti privremena zabrana prometa i parkiranja na dijelu lokalne ceste NC2410 i NC 4501 Voćarske ulice, sve do kućnog broja 64 u Voćarskoj ulici u Prhoću. Prva faza radova izvodit će se na dijelu od Vrtne ulice do kapelice. Druga faza radova uključuje od Vrtne ulice do kućnog broja 64.

Po završetku radova na asfaltiranju u planu je i rješavanje odvodnje oborinskih voda navedenih dijelova ovih naselja. Radovi se planiraju vršiti prema planu i ovisno o vremenskim prilikama, završetak radova planiran je u roku od 60 dana od uvođenja izvođača u posao.

Za vrijeme izvođenja radova promet bit će reguliran dodatnom prometnom signalizacijom i semaforima. Stanarima će se krajem dana osigurati pristup do svojih kuća, a ovom prilikom mole se za razumijevanje i strpljenje.

Projekt Naša voda, naša budućnost započeo je u listopadu 2017. godine i usmjeren je na modernizaciju, unapređenje i poboljšanje cjelokupnog sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Jastrebarsko.

Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72% neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020.

Ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko d.o.o.