°C 13

Sutra kreće drugo zaprašivanje komaraca na području Jastrebarskog

09.07.2019.

Petar Brnada

Prema operativnom planu za Grad Jastrebarsko, djelatnici tvrtke „EKO-DERATIZACIJA“ d.o.o. iz Zagreba, sutra, 10. srpnja, u ranojutarnjim satima provest će drugu mjeru suzbijanja svih razvojnih stadija komaraca, priopćili su danas iz Grada Jastrebarskog.

Kako su kazali, u ranojutarnjem terminu od 5 do 7 sati provest će se 2. adulticidna akcija - uništavanje komaraca hladnim zamagljivanjem s vozila u kretanju, insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima, koji nisu opasni za ljude ili toplokrvne životinje, ali bi kod osjetljivih osoba mogli izazvati iritaciju dišnih putova.

-Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanje te da ukoliko na obuhvaćenom području drže košnice s pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan uništavanja komaraca- kazali su iz Grada.

Za provođenje mjera suzbijanja svih razvojnih stadija komaraca na području Jastrebarskog koristiti će se samo ona sredstva koja su dozvoljena i propisno registrirana te dopuštena za primjenu u RH temeljem rješenja Ministarstva zdravlja.