Novosti Sport Događanja

Hodanjem do zdravlja: Kroz šumu Gović preko Gornje Reke sve do Japetića

07.10.2019. / Redakcija

U Jastrebarskom je uspješno obilježen Nacionalni dan hodanja, ova javnozdravstvena akcija održala se je u sklopu projekta „Hodanjem do zdravlja“. Tridesetak sudionika sudjelovalo je u planinarsko pješačkom pohodu iz centra grada na Japetić. Kao i prethodnih godina ovaj pohod organizirali su članovi Društva za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“, uz pomoć jaskanskih planinara. Staza pohoda je vodila iz centra grada do Planinarskog doma na Japetiću, a sudionici su se kretali rutom kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč dola na Japetić.

Cilj ove javnozdravstvene akcije bio je potaknuti građanstvo da se u slobodno vrijeme, na otvorenom i unutar sigurnog okruženja, uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja te na taj način učine veliki korak prema unapređenju vlastitog zdravlja. Cijeli pohod osiguravali su i vodili planinari HPD Jastrebarsko.

Iz udruge DZSIR „Jastreb extreme“ zahvaljuju svim sudionicima sa sudjelovanju i najavljuju sljedeće događanje, a to je tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica (31.10.2019.), na kojem se također očekuje veliki broj sudionika.

Podijeli