Novosti Sport Događanja

Pridružite se besplatnom Nordijskom hodanju

17.04.2018. / Redakcija

U Jastrebarskom se već nekoliko godina provodi „Besplatno Nordijsko hodanje u Parku“ koje postaje sve popularnije među Jaskancima.

Hodanje se provodi uz potporu gradske sportske zajednice, Grada Jastrebarskog i Zagrebačke županije, a zahvaljujući toj potpori omogućeno je da se tri puta tjedno, četrdesetak polaznika, u Perivoju dvorca Erdody aktivno rekreira i vježba pod stručnim vodstvom licenciranih voditelja Nordijskog hodanja.

Uz to je nabavljena i nova oprema za provođenje ovog programa, a to su majice i štapovi za hodanje.

Aktivnost je prepoznao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao primjer dobre prakse, te je ovaj program od prošle godine uključen u nacionalni projekt Živjeti zdravo, kao program Hodanjem do zdravlja.

Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“ koji provodi ovaj projekt, protekli vikend je organiziralo i izlet u Karlovac na 26. manifestaciju „Hodanjem k zdravlju 2018“ u organizaciji Planinarskog društva „Dubovac“. Veliki broj hodača krenuo je iz Karlovca na pohod do Planinarskog doma „Zvonimir Plevnik“ na Kalvariji pokraj Karlovca, gdje je bio pripremljen prigodni program i druženje.

Iz Jastreb Extreme Teama poručuju da slijedi još nekoliko izleta aktivnih polaznika ove aktivnosti, prvi je već za Praznik rada na Japetiću, te vas pozivaju da im se pridružite u ovoj aktivnosti koja se održava svakog ponedjeljka, srijede ili petka u vremenu od 18:30 do 20 sati, na lokaciji kod Žitnice u Perivoju dvorca Erdody.

Foto: Jastreb Extreme 

Podijeli