Novosti Sport Događanja

Prijić dosegnuo brojku od magičnih 100 pogodaka

13.05.2019. / Juraj Odrčić

Ronaldo i Messi su u proteklih desetak godina razmazili pratitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu i pomaknuli granice uspješnih napadača sa 20-30 pogodaka u sezoni na „nestvarne“ brojke od 40, 50 pa i 60 golova u sezoni. Premda nije u potpunosti usporedivo, igrača sličnog profila imamo prilike gledati svakog drugog vikenda u Mladini u dresu Vinogradara gdje već treću sezonu u nizu neumoljivo zabija Osječanin Igor Prijić.

Napadač zelenih je u zelenom dresu došao do magične brojke od 100 pogodaka, za što mu je trebao samo 91 nastup. On je i nakon stotke nastavio uobičajenim tempom. Zabijao je redom po jedan Opatiji i Vrbovcu na gostovanjima da bi proteklog vikenda zabio četiri pogotka Krku u Mladini, a uoči utakmice mu je od strane kluba darovan dres sa brojem 100. Povodom tog postignuća razgovarali smo sa sjajnim napadačem zelenih.

Igore, mnogo se priča o tvojim golgeterskim sposobnostima i fantastičnom učinku pa nas zanima kako se uopće takav rasni strijelac našao u Vinogradaru? Sigurno se karijera mogla razviti u drugačijem smjeru prema puno višim dometima.

Pa počeo sam u Osijeku u mlađim kategorijama pa sam dospio u seniore. Uspio sam skupiti 40 nastupa u 1. HNL i pritom postići 2 gola. Velikom većinom su to bili ulasci s klupe što je mladom napadaču uvijek teško jer nema kontinuiteta i teško je ući u seriju pogodaka koja bi te onda zadržala dalje. Uslijedili su odlasci na posudbe u Pomorac potom Marsoniju. Zatim sam otišao u Segestu, pa su još uslijedili Cibalia, Šibenik, Dugopolje, ponovno Segesta te Lučko. U Lučkom sam doslovno potjeran nakon samo mjesec dana te lažnih obećanja. Uslijedio je poziv iz Vinogradara te ću zauvijek biti zahvalan ljudima koji su mi na taj način praktički i spasili karijeru, a sve što se kasnije dogodilo u zelenom dresu je gotovo pa filmska priča.

U odnosu na prethodne klubova kako je u Vinogradaru? Može li se govoriti o najboljem amaterskom klubu u Hrvatskoj?

-Zaista se može reći da je klub odlično posložen, sigurno iznad razine treće lige. Gospodin Ivan Rubinić kao glavni sponzor, sportski direktor Tomo Višević, uvijek prisutni Luka Cipurić kao i svi ostali ljudi koji svakodnevno brinu o klubu i paze na svaki detalj. Moram pohvaliti i trenere koji su me vodili u Vinogradaru od kojih sam puno naučio poput Roya Ferenčina, Stjepana Gomerca, Velimira Vidića te sada Sanjina Lucijanića. Posebno bih izdvojio Gomerca koji je tu bio najduže vrijeme te mi je u igri dao slobodu nakon čega su me krenuli golovi kao nikad prije.

 Gledajući utakmice stekne se dojam da golove postižeš kad god hoćeš. Koji je „recept“ za gol?

-Pa recepta nema, najvažniji su dobri suigrači kada ti daju pravu loptu onda je puno lakše. Isto tako igrač sam kojem je potrebna sloboda na terenu, a kada mi trener i suigrači to omoguće i imaju povjerenje u mene onda im to vratim pogocima.

Osim rekordnih dostignuća u dresu Vinogradara u javnosti je malo poznato da si autor najbržeg hat-tricka u Hrvatskoj.

-Bilo je to u dresu Segeste u sklopu 3. HNL. Zabio sam tri gola u 3 minute i 42 sekunde od početka utakmice. Općenito sam te sezone igrao dobro i zabio 39 golova što sam poslije uspio nadmašiti u Vinogradaru. Osim toga uvijek se rado prisjetim nastupa za Hrvatsku U-19 reprezentaciju za koju sam upisao 6 nastupa i 3 pogotka u kvalifikacijama za EURO 2008. Sa mnom su tada igrali Domagoj Vida, Josip Pivarić, Domagoj Antolić, Matija Smrekar koji je trenutno također u 3. HNL u dresu Zagorca te je drugi strijelac lige. Igrali smo protiv Njemačke za koju su tada igrala braća Lars i Sven Bender iz Bayer Leverkusena, pa Choupo Moting koji je danas u PSG-u.

Najdraža utakmica ili možda najdraži gol u Vinogradaru ako se uopće svih možeš i sjetiti?

-Za mene kao napadača svaki je gol podjednako bitan, ali možda bih izdvojio pogodak Orijentu iz penala protekle jeseni u Mladini kada sam ispred njihovih glasnih navijača hladnokrvno izveo „panenku“ za vodstvo od 1:0. Najdraža utakmica mi je kada smo ugostili Krk na novouređenom travnjaku u Mladini. Gubili smo 2:0, a na kraju smo uspjeli utakmicu preokrenuti i pobijediti 3:2 pri čemu sam dao prvi i treći pogodak za zelene.
 
I za kraj, planovi za budućnost?

-Trenutno je najvažnije osigurati treći uzastopni naslov prvaka. Iz Vinogradara bi otišao jedino da dođe „nemoralna“ ponuda, dakle klub iz inozemstva ili 1. HNL i  financijski takva da od nogometa uspijem i nešto zaraditi za kasnije.

Podijeli