Novosti Sport Događanja

Vedrana Halinčić i Goran Bakšić najuspješniji jaskanski sportaši

16.03.2018. / Maja Ivčić

Za najuspješnije jaskanske sportaše u 2017. godini jučer je održan svečani prijem kod gradonačelnika. Zbog svojih višestrukih sportskih postignuća najuspješnijima su proglašeni Vedrana Halinčić i Goran Bakšić iz Kickboxing klub Jastreb, dok su nagrade podijeljene i najboljim sportskim ekipama te perspektivnim mladim nadama.

Gordan Bakšić i ove je godine najuspješniji sportaš Jastrebarskog što je zaslužio osvojivši dva prva mjesta na Prvenstvu hrvatske te je bio drugi na Europskom kupu. Također plasirao se na svjetsko prvenstvo u Budimpeštu jednako kao i Vedrana Halinčić koja je pak proglašena najboljom sportašicom. Ona je također prvakinja hrvatske, a izvrsne je rezultate postigla i u Svjetskom kupu osvojivši dva prva i tri treća mjesta.

Najbolje ženske ekipe Jastrebarskog prošle su godine bile Stolnoteniski klub Jaska (2. mjesto u 1. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi zapad za žene) te Atletski klub Jastreb ‘99 (3. mjesto - Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju te 2. mjesto – Hrvatski planinski kup).

Što se tiče muških ekipa Sportska zajednica I Grad Jastrebarsko nagradili su one najmlađe, jer kako ističu, nije bilo prijavljenih u muškoj seniorskoj konkurenciji.

-S obzirom na manjak zapaženih rezultata i ne prijavljenih ekipa u muškoj seniorskoj konkurenciji u prošloj godini, u kategoriji najuspješnijih muških sportskih ekipa, nagrađene su dvije ekipe mlađih uzrasta nogometnih klubova. Nagrađeni su za ustrajnost i volju koju pokazuju na treninzima i utakmicama, ali i ostvarenim sportskim rezultatima u 2017. godini – istaknuli su iz Sportske zajednice.

Tako su nagrade za najuspješnije momčadi otišle u ruke mališana NK Desinec i NK Jaska.

Nagrađene su i perspektivne mlade nade jaskanskog sporta, među djevojčicama to su Helana Bašić (Karate Klub Jaska) Victoria Pusta (Stolnoteniski klub Jaska), Paola Matić (Kickboxing klub Jastreb), Nika Markulin (Judo klub Jaska) i Jana Budinšćak (DZSIR Jastreb extreme). Među dječacima najbolji su bili Ivano Vulje (Karate klub Jastreb), Lovro Žamarija (Kickboxing klub Jastreb), Dario Plantaš (Motocross klub Jaska) i Marko Bradvić (Teniski klub Gem).

U druženju i razgovoru, najuspješnijim sportašima uročena su priznanja i prigodni pokloni u vidu poklon bonova u sportskim trgovinama, te sportskih rekvizita i opreme koji će pomoći u pripremi kvalitetnijeg treninga. Prijemu su uz gradonačelnika Novosela prisustvovali i njegovi zamjenici Domagoj Šlat ujedno i predsjednik Sportske zajednice, g. Stipe Bučar, kao i dopredsjednik Gradskog vijeća g. Filip Tončić.

(foto: SZGJ)

Podijeli