Novosti Sport Događanja

Vinogradar osigurao naslov jesenskog prvaka!

19.11.2018. / Redakcija

U utakmici 15. kola 3. HNL Zapad Vinogradar je kao gost slavio kod momčadi Maksimira sa 2:1. U neizvjesnoj i izjednačenoj utakmici zelene je u vodstvo doveo Štulec, a za nova tri boda zaslužan je domaći igrač Drobnak koji je nespretno pogodio vlastitu mrežu.

Već i prije samog početka dalo se nagovijestiti kako bi Vinogradar mogao imati teško gostovanje na Oboju. Izostanci ključnih igrača Bagarića, Šćrbeca, Ottochiana i Bjelanovića, teren sa umjetnom travom na kakvom zeleni u proteklim utakmicama nisu imali previše uspjeha te uobičajeno motiviran protivnik nagoviještavali su neizvjesnu utakmicu. Unatoč početnom pritisku domaćina Vinogradar je ipak prvi došao do pogotka. Igrala se 11. minuta,  zeleni su loptu iznijeli u četiri brza poteza, ona je došla do Štuleca koji sa 20-ak metara sjajno odmjerenim udarcem sa 20-ak metara neobranjivo pogađa za vodstvo. Na novi pogodak nije se dugo čekalo, no ovoga puta na drugoj strani. Maksimir se vratio u utakmicu, a strijelac je bio Bilobrk. Mreže se zatim dugo mirovale, premda je bilo raznih pokušaja na obje strane. Kada je remi već bio na vidiku Vinogradar sretno dolazi do pobjedničkog pogotka. Štulec je projurio po desnoj strani, ubacio u šesnaesterac u kojem Drobnak neobranjivo šalje loptu u vlastitu mrežu.

Zahvaljujući ostalim rezultatima Vinogradar se ovom pobjedom dodatno odmaknuo pratnji te dva kola prije kraja jesenskog dijela prvenstva osigurao naslov jesenskog prvaka. Zelenima idućeg vikenda slijedi dvoboj protiv momčadi Zagreba, nekadašnjeg prvaka Hrvatske koji je „zakovan“ za dno 3. HNL te djeluje kao najsigurniji putnik u četvrti rang hrvatskog nogometa iduće sezone. Zagreb je naime posljednji na ljestvici sa niti jednim osvojenim bodom te negativnom gol razlikom -45 tako da nova pobjeda lidera ne bi smjela doći u pitanje. (LC)

NK MAKSIMIR-NK VINOGRADAR 1:2 (1:1)

STRIJELCI: 0:1 Štulec (11), 1:1 Bilobrk (24), 1:2 Drobnak (82 AG)

MAKSIMIR: Javor, Krznar, Mohač, Žugaj (od 80. Horvat), Drobnak (od 86. Djevelekaj), Budan, Bešlić (od 65. Bračević), Tomšić, Jurač, Fumić, Bilobrk. Trener: Gajzler

VINOGRADAR: Bašić, Grdenić, Povrženić, Ivkovčić, Topić, Pavlešić (od 70. Ramčić), Prijić, Čakarun, Jozić (od 37. Džida), Dučkić, Štulec (od 85. Kurečki). Trener: Gomerac

Podijeli