Novosti Sport Događanja

Vinogradar proslavio naslov

03.06.2019. / Redakcija

U posljednjoj utakmici ovosezonskog izdanja 3. HNL Zapad „vječni“ prvak Vinogradar ugostio je u Mladini momčad Ponikva te slavio sa 5:1, a nakon utakmice igračima, stručnom stožeru i vodstvu kluba uručene su medalje te pobjednički pehar.

Što se same utakmice tiče, ponovno je briljirao najbolji strijelac Igor Prijić koji je postigao novi hat-trick u zelenom dresu te sezonu zaključio sa 55 postignutih pogodaka u 34 odigrana kola što je uvjerljivo najbolji rezultat u povijesti svih nacionalnih liga u hrvatskom nogometu.

Po jedan pogodak su dodali Stipan Banić i Matija Čakarun, dok je za goste precizan bio Kahlina.

Posljednjih desetak minuta u igru je ušao po mnogima najbolji igrač lige Filip Šćrbec koji je zbog poslovnih i obiteljskih obveza prestao s igranjem u zimskoj pauzi te mu je ovo bila posljednja utakmica u bogatoj karijeri.

Lijepo je bilo vidjeti što su na dodjeli medalja bili prisutni i bivši igrači kao i trener Gomerac što je pokazatelj pozitivne atmosfere i odnosa unutar kluba gdje svi dišu kao jedan.

Zeleni su sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto te bili vodeći tijekom cijele sezone da bi sezonu završili sa četiri boda prednosti ispred drugoplasirane Dubrave. Uvjerljiva premoć u ligi već treću godinu zaredom nažalost ponovno nije „okrunjena“ ulaskom u 2. HNL gdje bi prema svemu Vinogradaru i bilo mjesto, no umjesto zelenih iz 3. HNL Zapad su u drugi rang hrvatskog nogometa su se plasirali drugoplasirana Dubrava Tim Kabel i trećeplasiranu Orijent.

Kada bi Vinogradar imao podršku lokalne samouprave kako svojim rezultatima zaslužuje i kakvu bi imao u drugim sredinama sigurno bi u Mladini gledali drugoligaški, a možda čak i prvoligaški nogomet.

No, zbog neriješenih-imovinsko pravnih odnosa u vezi stadiona klub će i iduće sezone igrati novokomponiranu 3. HNL Središte te ponovno biti glavni kandidat za naslov dok će drugoligaško društvo morati još neko vrijeme pričekati. (LC)

VINOGRADAR – PONIKVE 5:1 (1:1)

VINOGRADAR: Šolčić, Vukić, Bagarić, Kelava (53 Pavlešić), Prijić, Rajnović (46 Čakarun), Dučkić, Handžić, Grdenić (79 Šćrbec), Mislimi, Banić. Trener: Lucijanić

PONIKVE: Orlović, Ćukelj, Kurbalić, Štimac, Kahlina, Banovec, Bartolić (76 Kopljar), Markušić (53 Brcko), Ferenčina (53 Azizi), Katić, Miklečić. Trener: Pipinić

Podijeli