Novosti Sport Događanja

Vinogradar teško poražen u Maksimiru

16.04.2018. / Redakcija

Nogometaši Vinogradara u 23. kolu 3. HNL Zapad na gostovanju kod Maksimira doživjeli su težak poraz budući da su iz razigrani domaćini ispratili kući s tri pogotka, a navedenim porazom Vinogradar je i nakon dugo vremena prepustio lidersku poziciju Opatiji koja u srijedu dolazi u Mladinu.

Po sunčanom i toplom vremenu Maksimir je bolje otvorio susret, a već u 7. minuti susreta u vodstvo iz dovodi Ivan Žugaj. Domaćini i nakon pogotka nastavljaju u visokom ritmu uz maksimalno zalaganje, no Vinogradar se polako budi te kreira nekoliko prilika, no nišanske sprave zelenih strijelaca nisu bila namještene tako da se na odmor odlazi s minimalnim vodstvom domaćina.

Umjesto goropadnijeg Vinogradara u drugom dijelu ponovno domaćini diktiraju tempo te u 57. minuti preko Dragovića povećavaju svoju prednost te utakmicu potpuno okreću na svoj mlin. Igra Vinogradara se nakon toga potpuno raspala, a domaći su do trećeg pogotka stigli u 65. minuti kada loptu u svoju mrežu nespretno šalje Ivkovčić. Što se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao može se zahvaliti jedino vrataru Bašiću koji je obranio još nekoliko izglednih prilika Maksimira.

Vinogradar je ovim teškim porazom pao na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, a tron prepustio Opatiji koja će već u srijedu gostovati u Mladini u najvećem derbiju 3. HNL Zapad. Dvije najbolje momčadi u potpuno dijametralnom suprotnom ozračju dočekuju ovu utakmicu. Opatijci u odličnoj formi, bez poraza u proljetnom dijelu sada napunjeni samopouzdanjem zbog vodeće pozicije te Vinogradar koji se muči u posljednje vrijeme. No, kada su u pitanju derbi utakmice svi daju maksimum, a nesumnjivo je očekivati siloviti pritisak zelenih od prvog sučevog zvižduka kako bi uzvratili Opatiji za poraz iz prvog dijela sezone te kako bi se vratili na prvo mjesto. (LC)

NK MAKSIMIR – NK VINOGRADAR 3:0 (1:0)
STRIJELCI: 1:0 I. Žugaj (7), 2:0 Dragović (57), 3:0 Ivkovčić AG (65)
NK MAKSIMIR: Spudić, Valković, Marić, Jung (od 62. Nakić), Dragović, M. Žugaj (od 76. Glasnović), Krznar, Maloku, Zec (od 70. Horvat), I. Žugaj, Mohač. Trener: Gajzler.
NK VINOGRADAR: Bašić, Ribić, Bagarić, Ivkovčić, Roglić, Prijić, Pavlešić (od 82.. Ramčić), Rupčić, Kovačić, Mislimi, Miličević (od 63. Filipović).

Podijeli