Novosti Sport Događanja

Za djecu s teškoćama pretrčali 869 krugova

05.07.2018. / Maja Peranić

U sklopu manifestacije Ljeto u Jaski uspješno je održan Humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju. Ovo sportsko rekreacijsko događanje održano je po sedmi put, a svake godine okupi veliki broj trkača, sportaša i rekreativaca koji svojim sudjelovanjem pomognu da događanje bude što uspješnije.

Organizatori iz Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme zadovoljni su odazivom i prikupljenim donacijama koje su odlučili namijeniti, kao i nekoliko godina unazad, radu s djecom s teškoćama u razvoju.

Ultramaraton je u nedjelju počeo točno u podne i trčalo se kontinuirano 6 sati u krugu Parka u dužini od 800 metara. Ukupno je istrčano 869 krugova. Ova aktivnost nije imala natjecateljski karakter, ali svakako valja spomenuti one koji su najviše pretrčali.

Danijela Horvat iz Zagreba istrčala je 60 krugova, dok je najviše među muškarcima - 48 krugova - istrčao Zdenko Boban. Svakako treba spomenuti i dva dječaka koji su istrčali preko 20 krugova - Dino i Tin Svilković.

Uz donacije svih trkača i posjetitelja, tradicionalno već četvrtu godinu ovaj humanitarni događaj prati i pomaže Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja i Hrvatska udruga kontrolora letenja, koji su pružili potporu sponzoriranjem pretrčanih krugova, odnosno kilometara.

Organizatori ovog ultramaratona zahvaljuju svima koji su pomogli u ovoj humanitarnoj akciji.

Galerija slika

Za djecu s teškoćama pretrčali 869 krugova Za djecu s teškoćama pretrčali 869 krugova Za djecu s teškoćama pretrčali 869 krugova Za djecu s teškoćama pretrčali 869 krugova

Podijeli