°C 24

Skupština DVD-a Črnilovac

10.03.2020.

Redakcija

U petak 6.ožujka 2020. godine održana je skupština DVD Črnilovac kojoj je prisustvovalo 12 prijateljskih DVD-ova - DVD Bročice, DVD Ilova, DVD Rakovica, DVD Petkov breg, DVD Ogulin i DVD Pribić od "vanjskih" društava te DVD Belčići, DVD Malunje-Hrastje, DVD Sveta Jana, Dvd Volavje, DVD Novaki i DVD Jastrebarsko od "domaćih" društava. Od ostalih visokih gostiju Skupštini su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarsko, ujedno i načelnik Stožera za spašavanje, gospodin Stipe Bučar, zapovjednik VZZŽ gospodin Josip Novosel, zapovjednik VZGJ gospodin Vedran Baričević, predstavnik tvrtke Vatropromet gospodin Ladišić, te predstavnica knjigovodstvenog servisa Cela gospođa Jasna Celić.


DVD Črnilovac broji 40 članova, od čega 15 operativaca s kojima su izašli na 8 intervencija, većinom tehničke naravi. Prosječna dob Društva je 40,74 godine, a operativaca 37,5 godina. U 2019. godini, zahvaljujući prijavama na natječaje, uspjeli su pribaviti vatrogasnu opremu u vrijednosti od 8 tisuća kuna kao i uložiti 9 tisuća kuna u uređenje vatrogasnog doma.
Dva člana su uspješno položila za zvanje vatrogasca. Izvješće o radu i financijsko izvješće jednoglasno su prihvaćeni kao i planovi za budućnost od kojih izdvajamo nabavu novijeg kombi vozila, te izdavanje monografije. Na kraju Skupštine podijeljena su uvjerenja, zahvalnice, plamenice i medalje zaslužnim članovima kao i imenovanje NAJ vatrogasca DVD-a Črnilovac u 2019. godini.

DVD Črnilovac posebno je zahvalan Gradu Jastrebarsko na dosadašnjoj potpori i donaciji Smart TV-a, kao i za podršku u radu VZGJ kao i VZZŽ koja im je na Skupštini dodijelila prijeko potrebnu motornu pilu, te prijateljski DVD Ogulin koji im je donirao vatrogasnu opremu.