°C 21

Požar, naleti na srne, prometna i šverc otpadom obilježili protekla dva dana

19.11.2020.

Ivana Ćurić

Jaskanska policija u protekla dva dana imala je više postupanja, najviše zbog prometnih nesreća, ali i zbog novog švercanja metalnog otpada, psa bez nadzora te požara.

U utorak, 17. studenog, u 11:05 sati dogodila se prometna nesreća u Sošicama. Srećom nije bilo ozlijeđenih, već je nastala samo materijalna šteta. u sudaru su sudjelovala va osobna automobila, nakon čega se jedan od sudionika udaljio u nepoznato.

Istoga dana u 17:20 sati zaprimljena je dojava o naletu osobnog vozila na srnu u Hrastju Plešivičkom. Nakon naleta na srnu također je nastala materijalna šteta.

U srijedu, 18. studenog, policija je intervenirala u Plešivici odakle je stigla prijava o psima koji se kreću bez nadzora vlasnika. Nakon što je utvrđen vlasnik isti je dobio prekršajni nalog zbog ovog događaja.

Novi slučaj švercanja metalnim otpadom dogodio se u srijedu u 14,20 sati kada su policijski službenici u Donjem Desincu zatekli 47-godišnjeg muškarca koji je s teretnim vozilom prevozio metalni otpad, a ne posjeduje odobrenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode za skupljanje otpada.

Jučer navečer još jedno vozilo naletjelo je na srnu , ovoga puta u Brleniću.

Također sinoć, oko 22 sata, policija je zaprimila dojavu o požaru kamina u Stankovu. Na mjesto događaja izašli su pripadnici DVD-a Stankovo i DVD-a Gornji Desinec. Prilikom događaja nastala je materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.