°C 12

Oš Ljubo Babić: Kreativna projektna nastava "Jahreszeiten"

02.04.2019.

Redakcija

Iako Osnova škola Ljubo Babić još nije u eksperimentalnom programu "Škole za život", nastava itekako prati suvremene tokove, a to su pokazali učenici različitih razreda koji uče njemački jezik gdje su na projektnoj nastavi radili na temu Jahreszeiten (godišnja doba).


Tema je prilagodljiva i početnim i naprednim godinama učenja jezika, a može se obraditi na puno različitih načina, pa su učitelji zajedno s učenicima koristili digitalnu tehnologiju, ali nisu zanemarili niti tradicionalne metode poput pjevanja, crtanja, kreativnog rada rukama…

-Učenici su kroz pjesmu usvajali nazive godišnjih doba i mjeseci, kroz slikovne i digitalne materijale izraze vezane uz vremensku prognozu i prirodne pojave pojedinih godišnjih doba. Učenici četvrtih razreda PŠ Petrovina svoje su stečeno znanje primijenili u izradi mini-slikovnica na temu godišnjih doba koje će ostati u nasljeđe kao unikatni nastavni materijal sljedećim generacijama četvrtaša-kazali su iz OŠ Ljubo Babić.

Učenici viših razreda, koji o dotičnoj temi posjeduju već određeno znanje sudjelovali su pak u izradi kviza, koji će učenicima četvrtih i petih razreda služiti za inovativno ponavljanje i uvježbavanje gradiva.

Učenici šestih razreda bili su uključeni u izradu slikovnog materijala koji će također ubuduće poslužiti kao nastavno sredstvo i pomagalo.

-Rezultate rada izložili smo na veselom i prigodno proljetnom panou u matičnoj školi, a učenike je kroz integrirani projekt vodila profesorica Marija Galović-priopćili su iz osnovne škole Ljubo Babić.


(Foto: OŠ Ljubo Babić)

Galerija slika

Oš Ljubo Babić: Kreativna projektna nastava "Jahreszeiten"