Novosti Sport Događanja

Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina

19.03.2024. / Redakcija

U prostorijama vatrogasnog doma u Petričkom Selu, u općini Žumberak u subotu u večernjim satima održana je 92. vatrogasna Skupština.

Bila je to prilika da se dobrovoljni vatrogasci osvrnu na ostvareno u protekloj godini i donesu Plan rada za 2024. godinu.

-U prošloj godini montirali smo modul visokog pritiska, rezervoar kapaciteta 400 litara i krov na naše vozilo Ford Ranger. Od naših prijatelja iz Zagreba dobili smo 10 stolova i 50 stolica, te smo zamijenili dio inventara u našem društvenom domu. Na združenoj vježbi u Pribiću sudjelovali smo kao promatrači- istaknuo je tajnik DVD-a Josip Delišimunović.

Odličnu suradnju društvo ima s prijateljskim vatrogascima iz Slovenije – PGD Prekopa i PGD Kostanjevica na Krki.

-Na tradicionalnoj združenoj vježbi Žumberak – Gorjanci koja je prošle godine održana u Sloveniji sudjelovali su naši vatrogasci kao i naša susjedna društva DVD Gornja Vas i DVD Oštrc Kostanjevac- dodao je Josip Delišimunović.

Na Skupštini su prisustvovali članovi DVD-a iz Općine Krašić (DVD Pribić, DVD Krašić i DVD Prekrižje), dobrovoljna vatrogasna društva iz Samobora (DVD Novo Selo Žumberačko, DVD Gornja Vas ), dobrovoljna vatrogasna društva iz Općine Žumberak (DVD Sošice, DVD Oštrc-Kostanjevac, DVD Kupčina Žumberačka), DVD Mrzljaki-Goljak iz Karlovačke županije te PGD Prekopa i PGD Kostanjevica na Krki iz Slovenije. Prisustvovao je i predsjednik Lovačkog društva "Kuna" Kalje Janko Bastašić te župan Kostanjevice na Krki Robert Zagorc.

Načelnik općine Žumberak Zdenko Šiljak pozdravio je sve nazočne i čestitao domaćinima na uspješnom radu u protekloj godini te istaknuo da je Općina osigurala sredstva za sufinanciranje svih društava na području općine Žumberak.

-Općina je 2020. godine financirala potrebnu dokumentaciju za obnovu doma u Petričkom Selu iz sredstava Europske unije, nažalost tada nismo uspjeli ,prioritetna su bila društva iz potresom pogođenih područja. Predlažem da ponovno obnovimo ovaj zahtjeva kako bi i ovaj dom bio obnovljen kao što su obnovljeni domovi DVD-a Sošice i DVD-a Oštrc-Kostanjevac. Pohvalio bih i dugogodišnju suradnju s društvima iz susjedne Slovenije, PGD Prekopa i Kostanjevica na Krki – istaknuo je načelnik Općine Žumberak Zdenko Šiljak i ponudio financijsku pomoć za održavanje združene vježbe koja će ove godine biti održana u Petričkom Selu.

Ravnatelj Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje Kristijan Brkić pozdravio je sve nazočne i poželio da vatrogasci i dalje sudjeluju u očuvanje prirode u Žumberku, kao što su to radili i do sada.

U prošloj godini kroz općinu Žumberak prošli su najbolji relijaši svijeta u sklopu WRC utrke. DVD Petričko Selo na osiguranju utrke prisustvovalo je s dva vatrogasca,vatrogasnim vozilom, visokotlačnom pumpom i 4 S aparata od 9 kilograma.

Podsjetimo, djelovanja DVD Petričko Selo su sela Grič, Hartje, Kalje, Tomaševci, Petričko Selo, Drašći Vrh, Željezno Žumberačko, Vukovo brdo i Veliki Vrh. Društvo ima jednog višeg vatrogasnog časnika, tri vatrogasna časnika prve klase, tri vatrogasca prve klase i šest vatrogasca.

Dobrovoljna vatrogasna društva na području Žumberka njeguju desetljetnu tradiciju čuvanja ljudi i imovine, a članovi svojim dobrovoljnim radom dokazuju da će plemeniti rad na tom području i dalje živjeti.

 

(Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom)

 

Galerija slika

Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina Održana redovna Skupština DVD-a Petričko Selo: Vatrogastvo u tom kraju živi više od 90 godina

Podijeli