°C -5

Uzbudljiv petak za jaskanske glumce

20.05.2019.

Redakcija

U petak, 17. svibnja članovi Kazališta Škrabe održali su čak tri nastupa u jednom danu. Za njih, ovo je bio vrlo uzbudljiv petak.

U jutarnjim satima 20- ak mladih glumica i glumaca predstavljalo je Kazalište Škrabe, koji inače djeluju u sklopu Kreativni studio Zvrk, na Sajmu mogućnosti. Tradicionalno, svake godine u svibnju Policijska postaja Jastrebarsko organizira Sajam mogućnosti, a ove godine održao se na sportskom igralištu škole u Klinča Selu. Glumci su u kostimima izveli svima poznatu predstavu „Zemlja Čudesa“, a na svom veselom štandu upoznali su učenike četvrtih razreda osnovnih škola iz Klinča Sela, Pisarovine, Krašića i Jastrebarskog s kazališnim aktivnostima. 

Kasnije, u popodnevnim satima članovi Kazališta Škrabe nastupili su kao gosti u dvije premijerne izvedbe predstave. Jedna od njih je "Kradljivac vremena" Studija Lepeza u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu koju je osmislila voditeljica Lepeze, plesna umjetnica, koreografkinja i pedagoginja Ida Benčik, s kojom Kazalište Škrabe uspješno surađuje od proljeća 2018. Jaskanski glumci pozdravljeni su u Zagrebu burnim pljeskom oduševljene publike, a boje Kazališta Škrabe zastupali su Ivana Celić, Isabella Covatta, Rino Lafter, Hena Pavičić, Tara Terihaj, Tia Tutić, Nika Valečić, Ela Vukić i Jakov Hrvoje Žebec. Voditeljica Kazališta Klementina Škrabe pripremila je mlade glumce za nastup, a za šminku zaslužna je Valentina Filipčić. U organizaciji gostovanja pomogli su Josipa Naglić i Sebastijan Terihaj.

Ovi nastupi uvod su za prvo gostovanje predstave Kazališta Škrabe u Zagrebu gdje će svoj hit "Zemlja Čudesa" jaskanski kazalištarci odigrati u nedjelju, 26. svibnja.

 

Galerija slika

Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce Uzbudljiv petak za jaskanske glumce