°C 15

Nordijsko hodanje, pješačenje i trčanje na Ljetu u Jaski

27.06.2019.

Redakcija

I ove godine, 30. lipnja 2019., Centar za kulturu Jastrebarsko pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarsko i Zagrebačke županije, a u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Jastrebarskog i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Jastrebarsko organizira „Ljeto u Jaski“.

Povodom navedene manifestacije Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije organizira 1.festival nordijskog hodanja i pješačenja u zagrebačkoj županiji.

Na navedenom festivalu očekuje se veliki broj sudionika te su svoj dolazak najavili klubovi prijatelji iz Samobora, Karlovca, Zagreba, Varaždina i Opatije. Svi sudionici će imati priliku hodati na stazama u tri dužine: 10 km, 7 km i 3 km te je za njih organiziran i prigodan zabavni program.

Gosti ovog festivala, nakon hodanja, imat će priliku uz turističko vođenje i razgledavanja grada upoznati povijest Jaske. Ova manifestacija se održava u sklopu nacionalnog projekta Živjeti zdravo – hodanjem do zdravlja koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Isti dan će se održati tradicionalni Humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju. Ovaj ultramaraton počinje u 12:00 sati i traje do 18:00 sati, a trči se ili hoda u krugu Parka u dužini od 800 metara. Ova aktivnost nema natjecateljski karakter, a kao i prethodnih godina ima humanitarni predznak, i ove godine svi sudionici će pridonijeti jednom humanom činu, prikupljanju novca za djecu s poteškoćama u razvoju.

Pozivaju se svi zainteresirani hodači, trkači, sportaši i rekreativci da se pridruže ovim događanjima te budu dio ovih sportsko-rekreacijskih aktivnosti.