°C 15

Vision One: Mreža biciklističkih ruta Zagrebačke županije

09.07.2019.

Redakcija

Turistička zajednica Zagrebačke županije, u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i tvrtkom „Vision Team“, prva je u Hrvatskoj koja je u mobilnu platformu Vision One implementirala sve postojeće cikloturističke rute na području županije, njih 37. Mobilna aplikacija Vision One, pokrenuta prije dvije godine, povezuje cjelokupnu turističku ponudu Hrvatske.

Cikloturistička ruta Zagrebačke županije povezuje gradove, mjesta i općine županije umrežujući postojeće biciklističke rute i staze kao gotove turističke proizvode. Prolazi asfaltnim prometnicama različite kvalitete, a najvećim dijelom lokalnim cestama sa smanjenim motornim prometom. Kako je visinska razlika mala, tako je ruta koncipirana kao pogodna za sve vrste cikloturista - od rekreativaca do sportaša. Naravno, po njoj je moguće voziti sve vrste bicikala.

Užitak vožnje biciklom kroz Zagrebačku županiju prožet je različitim sadržajima poput susreta s gostoljubivim lokalnim stanovništvom, kušanje domaćih specijaliteta, upoznavanje s kulturnom baštinom i doživljaje vezane uz prirodna bogatstva rijeka Save i Kupe, jezera te mnogobrojnih rječica i potoka. Šumski krajobraz obiluje plodovima poput kestena, gljiva i šumskih jagoda. Predah od vožnje možete potražiti u nekoj od lokalnih gostionica, vrhunskih restorana ili seoskih domaćinstava u blizini rute. U turističkim info centrima rado će vam dati dodatne informacije o svim aktivnostima i turističkim sadržajima sa svog područja. U svim većim mjestima nalaze se biciklističke prodavaonice i servisi, kao i biciklistički klubovi.

Aplikacija Vision one besplatno se može preuzeti preko Google Play Store-a i App Store-a.