°C 18

Dobitnici Rektorove nagrade na prijemu u Uredu gradonačelnika

10.07.2019.

Redakcija

U ime gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, njegovi zamjenici, Stipe Bučar i Domagoj Šlat, u utorak 9. srpnja primili su mlade i vrijedne sugrađane, dobitnike Rektorove nagrade na svojim fakultetima za akademsku 2018./2019. godinu.

Rektorova nagrada  naziv je za nagradu koju svake akademske godine dodjeljuje rektor Sveučilišta te se dodjeljuje za najbolje studentske radove znanstvenog ili stručnog odnosno umjetničkog ostvarenja radi poticanja znanstvenoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada te radi promicanja studentskog stvaralašta.

Tako su Rektorovom nagradom u akademskoj 2018./2019. godini nagrađena 3 Jaskanca i 3 Jaskanke. Nagradu za individualni znanstveni i umjetnički rad primili su Ivan Bakšić u kategoriji prirodnih znanosti, Mateo Carević u kategoriji tehnički znanosti i Barbara Rubinić u kategoriji biomedicina i zdravstvo, a Nagradu za timski znanstveni i umjetnički rad između ostalih dobio je i Ivan Skeledžija u kategoriji tehničkih znanosti. Nagradu za "veliki" timski znanstveni i umjetnički rad u kategoriji Interdisciplinarnih područja umjetnosti primila je Adela Mesić, Nagradu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici primile su Analena Gregorić u kategoriji Interdisciplinarnih područja umjetnosti te Barbara Rubinić u kategoriji biomedicina i zdravstvo.

Zamjenici Gradonačelnika čestitali su ovim mladim i vrijednim Jaskankama i Jaskancima poručili da su oni ponos svog grada i svojih roditelja, a uzor svojim prijateljima te da uz njih Jaska sigurno ne mora brinuti o svojoj budućnosti.

Valja napomenuti kako su neki od ovih vrijednih mladih ljudi i dugogodišnji stipendisti Grada Jastrebarskog što potvrđuje da je ulaganje u mlade i obrazovanje najisplativije ulaganje te Grad Jastrebarsko provodi brojne projekta usmjerene upravo djeci, školarcima i mladim ljudima. Samo za stipendije godišnje izdvaja oko 250 tisuća kuna, za što je od 2002. godine iz Proračuna isplaćeno oko 3,5 milijuna kuna.

Dobitnici Rektorovih nagrada ovom su se prilikom zahvalili Gradonačelniku i njegovim suradnicima na prijemu i kontinuiranoj brizi te pritom poručili više o projektima i dobivenoj nagradi.

 

Foto: Grad Jastrebarsko 

Galerija slika

Dobitnici Rektorove nagrade na prijemu u Uredu gradonačelnika Dobitnici Rektorove nagrade na prijemu u Uredu gradonačelnika Dobitnici Rektorove nagrade na prijemu u Uredu gradonačelnika