°C 11

Slikarska instalacija Duje Jurića 'Memo Chips' stiže u galeriju Gradskog muzeja

09.09.2019.

Redakcija

Izložba slika i instalacija Duje Jurića, koja se otvara u Gradskoj galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko, u petak, 13. rujna 2019.,  dio je umjetnikova golemog ciklusa Memo-chips koji čine specifični izložbeni projekti ambijentalnog karaktera, duboko vezani uz čip estetiku, kompjutorski jezik i virtualni kozmos.

Izložba je uspješno podastrla sintezu Jurićeve optičke, kinetičke i ambijentalne umjetnosti koja stremi pojmu proširene slike, integraciji slike i arhitekture u koju je autor smješta. Svečano otvorenje izložbe ovog istaknutog multimedijalnog umjetnika, upriličit će se u petak s početkom u 20:00 sati, a posjetitelji će jaskansku galeriju sagledati u potpuno novom, dosad neviđenom izdanju, sve do 27.rujna 2019. Pokrovitelji izložbe su Gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel i Zagrebačka županija.

O autoru izložbe

Duje Jurić rođen je 18. travnja 1956. u Rupama. Diplomirao je 1981. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Suradnik je majstorske radionice prof. Ljube Ivančića i Nikole Reisera od 1982.-1985. godine.

Od 1984.- 1999. djeluje kao slobodni umjetnik, od 1999. - 2000. radi u Muzeju suvremene umjetnosti kao kustos restaurator, a od tada do danas kao docent, a potom izvanredni i redovni profesor crtanja i slikanja na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje 2006. preuzima vođenje slikarske klase (na Slikarskom odsjeku) i od 2008. godine i posao mentora na Doktorskom studiju slikarstva.

U više od trideset godina umjetničke prakse izlagao je na preko osamdeset samostalnih i sudjelovao u više od stotinu i pedeset skupnih izložaba u Hrvatskoj i inozemstvu.