°C 19

Na devet lokacija u gradu postavljene nove mobilne rampe

31.10.2019.

Redakcija

U sklopu projekta „Baština Jaske i Črnomlja također može biti ‘cool’. Za sve.“ Akronim projekta: kulTura nabavljene su mobilne rampe za svladavanje visinske razlike stepenice i olakšani pristup teško pokretljivim osobama i osobama u invalidskim kolicima na ukupno 9 lokacija u Jastrebarskom, od čega na 3 lokacije objekata kulturne baštine, 5 lokacija ugostiteljskih objekata koji se nalaze na turističkoj ruti kulTure i Info centru Jaska.

Projekt kulTura zamišljen je kao pilot projekt u Jastrebarskom i Črnomlju s ciljem širenja na ostale male gradove prekograničnog područja s jednako neprepoznatljivom kulturnom baštinom, a pogodnom za turistički razvoj. Osnovna ideja kulTure je na jednostavan, ali autentičan i inovativan način predstaviti bogatu kulturnu baštinu malih prekograničnih gradova kroz obilazak objekata nepokretne kulturne baštine (u Jastrebarskom 14, u Črnomlju 15). U okviru projekta oba grada osmislila su turističke ture po objektima kulturne baštine i ključnim ‘cool’ točkamazanimljivima zbog lokalne baštine, gastronomije i umjetnosti, a kao posebna ciljna skupina su upravo osobe s tjelesnim invaliditetom, stoga je bilo potrebno osigurati pristup objektima osobama u invalidskim kolicima. Također, u sklopu projekta predviđeno je stručno osposobljavanje lokalnih vodiča-interpretatora za vođenje osoba s tjelesnim invaliditetom.

Provedbom projekta očekuje se predstavljanje i pozicioniranje Jastrebarskog kao grada prilagođenog turistima s posebnim potrebama, te stjecanje atraktivnog prekograničnog turističkog proizvoda koji će privući posjetitelje.

Popis svih lokacija na kojima su postavljene mobilne rampe pogledajte ovdje.