°C 25

Prihvaćena inicijativa: SRC Centrala uskoro će nositi ime najpoznatijeg jaskanskog nogometaša!

07.11.2019.

Petar Brnada

Jaskanski Sportsko- rekreacijski centar 'Centrala' uskoro će ponijeti ime najboljeg, najpoznatijeg i najslavnijeg jaskanskog nogometaša- Marijana Bradvića Mare.

Naime, iz Grada Jastrebarskog priopćili su kako su usvojili inicijativu koju je pokrenula grupa građana predvođena Jaskancima među kojima su Davorin Kopić, Josip Balaško, Milorad Martin Videković i Zdenko Vuković Cena, dok je sami prijedlog došao od Stjepana Borkovića, nekadašnjeg igrača NK Jaske. Kako su u pismenom prijedlogu tada tvrdili pokretači inicijative, potporu za preimenovanje Centrale imali su i kod višeg savjetnika HNS-a, Zorislavu Srebriću, te brojnim bivšim igračima zagrebačkog Dinama, NK Jaske te drugih klubova kao i velikog broja žitelja Jastrebarskog.

Marijan Bradvić- Mara bio je jedan od najvećih jaskanskih nogometnih legendi, koji je nažalost preminuo ove godine u veljači u 71. godini života.

Mara je nogomet  igrao profesionalno u prvoligaškim nogometnim klubovima Dinamo Zagreb, Maribor i Zagreb, te u drugoligašima Orijentu iz Rijeke i Jedinstvu iz Bihaća. Također je bio i član olimpijsko-amaterske reprezentacije bivše države s kojom je postao amaterski prvak Europe 1978. godine.

Nogometnim znanjem i umijećem, te ljudskošću proslavio je Grad Jastrebarsko, te su mu građani na ovaj način željeli odati počast.