°C 25

Oštećeno vozilo na parkiralištu Doma zdravlja, upozorenja od policije stižu i zbog nadolazećeg Martinja

08.11.2019.

Redakcija

Tijekom jučerašnjeg dana jaskanska policija zaprimila je dvije dojave o naletima vozila na divlje životinje. U samom gradu stradala je srna, a u mjestu Črnilovec  vozilo je naletjelo na divlju svinju. U oba slučaja nastala je materijalna šteta.

Zaprimljena je i dojava o oštećenju vozila na parkiralištu Doma zdravlja u Jastrebarskom.

Pojačane aktivnosti policije u prometu za Martinje

-Ovim putem skrećemo pozornost vozačima i građanima da se tijekom 10 mjeseci 2019. godine na našem postajnom području dogodilo ukupno 115 prometnih nesreća od toga u 23 prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola. U prometnim nesrećama gdje su vozači bili pod utjecajem alkohola, niti jedna osoba nije smrtno stradala, 2 osobe zadobile teške tjelesne ozlijede, te 13 osoba lake tjelesne ozlijede.- kazali su iz policije.

Stoga se upozorava vozače na pozitivno i poželjno ponašanje u prometu, što podrazumijeva da nakon konzumiranja alkohola vozači ne upravljaju vozilima odnosno da to prepuste osobama koje su s njima u društvu, a nisu konzumirale alkohol.

-Cilj nam je smanjiti broj prometnih nesreća, posebice onih sa težim posljedicama, odnosno povećati ukupnu razinu sigurnosti cestovnog prometa na našim prometnicama.- poručuju.

Ne smijemo zaboraviti da vozilom ne smije upravljati, niti početi upravljati osoba koja u organizmu ima alkohola iznad 0,5 g/kg, što se ne odnosi na mlade i profesionalne vozače za koje i vrijedi odredba 0,00 g/kg. Kazne za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola iznose do 20.000 kuna, ako se radi o prometnoj nesreći kazna se uvećava. Uz kaznu slijede negativni bodovi i zaštitne mjere zabrane upravljanja određenom kategorijom vozila do 12 mjeseci.

foto: Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL