°C 12

Dobar posao goričke policije: Pao serijski lopov koji je provalio u 30 vikendica, krao i kod Jaske

10.04.2020.

Redakcija

Policijska postaja Velika Gorica ovih se dana može pohvaliti vrlo uspješno provedenim kriminalističkim istraživanjem koje je rezultiralo hvatanjem serijskog lopova koji je tijekom prošle godine provaljivao u vikendice na području Vukomeričkih gorica.

Kako smo jutros doznali od inspektora Nikice Ljubanovića, ovog tjedna provedeno je kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom s prostora Svete Nedelje prilikom kojega je utvrđeno da je počinio 30 kaznenih djela provala u vikend kuće.

U vikendice je 58-godišnji lopov provaljivao u periodu od travnja do rujna prošle godine, a 'operirao' je na području naselja Dubranec, Vukomerić, Kostanjevec i Bukovčak.

Od 30 počinjenih provala, njih čak 29 dogodilo se na području Velike Gorice, a jedna je počinjena na postajnom području PP Jastrebarsko.

-Ovo se može smatrati vrlo uspješnim i dobrim kriminalističkim istraživanjem. Osjećaj je uvijek isti, a to je da se utvrdilo tko je počinitelj kaznenih djela te da možemo reći kako smo na određeni način u stvari smanjili, odnosno pretpostavljamo da bi se mogao smanjiti, broj provala u vikend-kuće na postajnom području Velika Gorica- kazao je inspektor Ljubanović.