°C 0

U Klinči novi slučaj zaraze koronavirusom, u županiji ukupno 18

26.09.2020.

Redakcija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije u protekla 24 sata evidentirano je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Po dva novozaražena broje Velika Gorica, Vrbovec, Zelina, Brdovec i Stupnik dok Samobor, Bistra, Klinča Sela, Rugvica i Brckovljani bilježe po jedan novi slučaj. U Dugom Selu pozitivne su tri osobe.

Izliječeno je 11 osoba. Jedna osoba je preminula 24.9.2020. s područja općine Brckovljani.

Prema izvješću, od 18 novooboljelih osoba 8 su kontakti prethodno oboljelih, 4 slučaja su povezana sa svadbama, dok je za 6 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 96 osoba.

Zbog pozitivnog učenika OŠ u Dugom Selu učenici jednog razreda stavljeni u samoizolaciju. U Domu za starije osobe na području Rugvice utvrđen je pozitivitet kod jednog djelatnika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

-Podsjećamo kako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer, na prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije donio Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije. Tako će posebne epidemiološke mjere na području Zagrebačke županije biti na snazi do kraja listopada- priopćili su iz Županije.