°C 11

S dva promila i bez položenog vozačkog 57-godišnjak vozio Kupincem, policija mu stala na kraj!

25.01.2021.

Maja Peranić

Pijanog 57-godišnjaka jaskanska je policija zaustavila u noći s petka na subotu kako upravlja automobilom kroz mjesto Kupinec. Prilikom pregleda ustanovili su da, osim što mu je izmjereno 2,24 promila, uopće ne posjeduje vozačku dozvolu. Priveden je u policijsku postaju.

- U subotu u 2,35 sati policijski službenici u mjestu Kupinec zaustavili su u nadzoru prometa 57-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije te pod utjecajem alkohola (2,24 g/kg). Isti priveden u PP Jastrebarsko i u skraćenom prekršajnom postupku uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud u Novom Zagrebu-izvijestili su iz PP Jastrebarsko.

Najviše prekršaja brzine

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet, a osim ovog pijanog vozača zaustavljeno je još 26 onih koji su prebrzo vozili. Prekršaji brzine tako su ponovo najčešći na našem području.

Uz njih, zabilježen je i jedan slučaj nezakonitog prijevoza metalnog otpada.

Bez dozvole prevozio metalni otpad

- Jučer u 12,50 policijski službenici su u mjestu Novaki Petrovinski zatekli 27-godišnjeg muškarca koji je s teretnim vozilom prevozio metalni otpad, a ne posjeduje odobrenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode za skupljanje otpada. Podnijeta je obavijest o počinjenom prekršaju-kazali su u jaskanskoj policiji.