°C 18

Davorin Štetner i dalje na čelu Hrvatskog auto i karting saveza

25.02.2021.

Maja Peranić

Jaskanac Davorin Štetner izabran je za predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza te će i tu organizaciju nastaviti voditi i naredne četiri godine. Štetneru je vodstvo potvrđeno na iscrpnoj izbornoj sjednici skupštine Hrvatskog auto i karting saveza koja je trajala čak deset sati. Naime, žestoka borba vodila se uoči same skupštine između dosadašnjeg predsjednika Štetnera i protukandidata Vladimira Goluba, s većina članova HAKS-a stala upravo uz Davorina Štetnera. Dobio je 60% glasova.

-Deset sati vođenja izborne skupštine HAKS-a jedno je od zahtjevnijih iskustava dosad! Ipak, odveli smo sve do kraja, a dobivenih 45 glasova od mogućih 75 daje mi veliki vjetar u leđa da nastavimo s poslom i promjenama koje smo započeli! Nema nikakvog osvećivanja, izbori su zaboravljeni i svi zajedno jurimo naprijed! Čeka nas zahtjevni WRC i sav fokus je na njemu. Hvala za veliku podršku i strpljenje, a upravo podatak da je nakon 10 sati prisutno bilo čak 75 od ukupno 87 zastupnika HAKS-a je praznik demokracije! Veliko hvala klubovima koji su bili čvrsto iza mene. Hvala i cijelom timu na predanome radu. Upravo je snaga tima ono na čemu ćemo graditi savez sljedeće četiri godine! Idemo raditi i ponosan sam što i dalje vodim jedan jak, nacionalni sportski savez-poručio je Davorin Štetner putem svog Facebook profila.

Za treći uzastopni mandat predsjednika Odbora za auto sportove izabran je Dragan Serden, a novi predsjednik Odbora za karting sport je Mario Moslavac. U Upravni odbor izabrani su dosadašnji članovi Domagoj Kamenski, Vlado Leko, Miroslav Krpan, Leo Andreis, Ivan Kodrić, Goran Popović, Zdravko Novosel i Nenad Suvačarov, dok su novim članovima UO postali Ivan Zubak, Robert Žiković, Miro Nevajda, Igor Tomljanović, Roland Voskion i Matija Lovrec. Novi Nadzorni odbor činit će: Ljubomir Cerovac, Robert Podrug, kao novi članovi i Dubravko Marković.

(foto: Facebook Davorin Štetner)