°C 16

U Zagrebačku županiju stiže 35 000 doza cjepiva

07.04.2021.

Maja Peranić

Najavljene su nove doze cjepiva, napravljen je plan distribucije po županijama, a u travnju bi u Zagrebačku županiju trebalo doći 35000 doza, objavio je to župan Stjepan Kožić nakon sastanka s Vladom RH, Nacionalnim stožerom civilne zaštite, a na kojem su prisustvovali župani svih županija te ravnatelji nastavnih zavoda za javno zdravstvo.

-S većim dozama ubrzat će se dinamika cijepljenja, a s obzirom da smo u ožujku organizirali masovno cijepljenje u svim gradovima Zagrebačke županije spremni smo na prihvat većih doza cjepiva i organizaciju cijepljenja-kazao je župan Kožić.

Osim za cijepljenje na punktovima, Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije rasporedit će doze cjepiva i po ordinacijama obiteljske medicine na području Zagrebačke županije stoga se pozivaju građani da se, ako još nisu, prijave svojim obiteljskim liječnicima.

Dodajmo ovom da je danas na području Zagrebačke županije evidentirano 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga ih je 4 u Jaski, a 2 u Krašiću. Od virusa u županiji trenutno boluju 1102 osobe.