Novosti Sport Događanja

GDCK-u Jastrebarsko donirana vrijedna ortopedska pomagala

01.07.2021. / Maja Peranić

U sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“ Društva Crvenog križa Zagrebačke županije svim Gradskim društvima Crvenog križa iz devet gradova Zagrebačke županije raspodijeljena su pomagala ukupne vrijednosti 152 000 kuna. Vrijednu opremu je dobio i GDCK Jastrebarsko, a uručena je jučer u velikogoričkom naselju Mičevec.

-Cilj ovog projekta je omogućiti besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama-istaknuo je prilikom primopredaje dr. Ivica Cvetković predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije.Nabavljeno je 35 električnih bolničkih kreveta, 24 medicinska madraca, 11 antidekubitalnih madraca, 14 invalidskih kolica,15 hodalica bez kotača, 14 hodalica s kotačima, 14 PVC plahti, 7 princeza s kotačima (wc stolice) te 20 štaka za hodanje. Ortopedska pomagala putem Gradskih društava Crvenog križa raspodijelit će se do krajnjih korisnika, osoba kojima su najpotrebnija.

U ime GDCK-a Jastrebarsko opremu je preuzela ravnateljica GDCK-a Dunja Vlašić.

Opremu je Gradskim društvima Crvenog križa uručio zamjenik župana Ervin Kolarec.

-I prošle godine smo također kupili vrijednu opremu tada u vrijednosti od 185 000 kuna. I uslijed ove pandemije unazad 16 mjeseci i potresa koje je zahvatio i područje naše županije Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije i naša gradska društva bila su uvijek tu i odradila posao kada su naši građani trebali pomoć te ispred naše Županije zaslužuju podršku i pomoć. Pohvaljujem sve djelatnice i djelatnike u gradskim društvima i županijskom te zahvaljujem brojnim volonterima koji su uvijek na pomoć žiteljima županije kada se nađu u nevolji i kada trebaju pomoć Crvenog križa-kazao je Kolarec.

Podijeli