Novosti Sport Događanja

Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog.

06.07.2021. / Maja Peranić

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog u proteklih mjesec dana izvršena su četiri osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca vatrogasnih postrojbi s područja grada Jastrebarskog. Osposobljavanje za zvanje Vatrogasac održano je u Petrovini, za zvanje Vatrogasac 1. klase održano je u Plešivici i Volavju, dok je usavršavanje za specijalnost za spašavanje pri tehničkim intervencijama održano u Jastrebarskom. Nakon odslušanih preko 120 sati predavanja i praktičnih vježbi polaznici su pristupili završnim ispitima pred ovlaštenim predavačima VZG Jastrebarskog. Više od 100 vatrogasaca tako je steklo nova zvanja, što će svakako doprinijeti boljoj, učinkovitijoj i operativnijoj spremnosti vatrogasnih postrojbi u narednom razdoblju.

Predsjednik Povjerenstva za osposobljavanje VZG Jastrebarskog, Ivica Sikra, izrazio je zadovoljstvo kako kod kandidata koji su pokazali zainteresiranost, bili redoviti na predavanjima i vježbama i koji su na ispitima pokazali i zavidno znanje, tako i predavača koji su odradili na visokoj razini osposobljavanja.

Zapovjednik VZG Jastrebarskog, Vedran Boričević, koji je ujedno i odgovorna osoba za provedbu i organizaciju zaštite od požara i drugih nesreća na području grada Jastrebarskog pohvalio je sve kandidate koji su stekli dodatna znanja i vještine, a koje će im svakako doprinijeti u daljnjem radu u svojim vatrogasnim postrojbama. Istaknuo je i da su stečena zvanja svakako benefit grada Jastrebarskog i svih stanovnika u pogledu njihove sigurnosti u slučaju potrebe.

Galerija slika

Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog. Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog. Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog. Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog. Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog. Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog. Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog.

Podijeli