Novosti Sport Događanja

Kristijan Rubinić pobjednik Plitvičkog maratona

08.07.2021. / Maja Peranić

Kultna utrka koju mnogi natjecatelji smatraju jednom od najljepših, ali i najtežih utrka cestovnog trčanja na svijetu jer se sastoji od učestalih promjena konfiguracije terena s puno uzbrdica i nizbrdica održana je prošle nedjelje, 4.srpnja. Riječ je o 36. Plitvičkom maratonu održanom na području Nacionalnog parka Plitvička jezera gdje trasa dijelom prolazi i uz sama Plitvička jezera što utrku čini još ljepšom i privlačnijom za trčanje.

I ove godine članovi A.K. Jastreb 99 sudjelovali su na ovom natjecanju i ostvarili odlične rezultate. Najbolji rezultat ostvario je Kristijan Rubinić koji je svoj prvi cestovni maraton istrčao u vremenu od 2:45 h i time osvojio prvo mjesto. Čestitke Kristijanu, izniman rezultat na tako teškoj i zahtjevnoj utrci.


U nastavku slijedi pregled ostvarenih rezultata svih članova kluba AK Jastreb 99 koji su se natjecali:

Maraton (42 km):
1. Kristijan Rubinić: 2:45 h
2. Martin Rešetar: 4:04 h
3. Mario Tepeš: 4:04 h

Polumaraton (21 km):
1. Krunoslav Kokot: 1:57 h
2. Krešimir Jergović: 2:02 h

-Ljepota Nacionalnog parka Plitvička jezera, odlična organizacija utrke (sve pohvale A.K. Plitvice) svakako su dobar razlog za posjet utrke i iduće godine-proučili su iz AK Jastreb 99.

Galerija slika

Kristijan Rubinić pobjednik Plitvičkog maratona Kristijan Rubinić pobjednik Plitvičkog maratona Kristijan Rubinić pobjednik Plitvičkog maratona

Podijeli