Novosti Sport Događanja

Inicijativa bez odgovora o ukidanju naplate najavila prosvjed upozorenja: "Mi nismo građani drugog reda"

09.07.2021. / Maja Peranić

Inicijativa građana Jastrebarskog najavila je prosvjed upozorenja za ukidanje naplate cestarine Zagreb-Jastrebarsko i Zagreb-Zdenčina, nastavno na peticiju koju su po tom pitanju održali u listopadu prošle godine. Podsjećaju da je tada prikupljeno 4242 potpisa građana te da su namjeru ukidanja naplate jednoglasno podržali Gradsko vijeće Grada Jastrebarskog te Skupština Zagrebačke županije. No iako je zahtjev za ukidanjem, sa svim prikupljenim potpisima Zagrebačka županija predala Ministarstvu prometa, veza i infrastrukture na daljnje postupanje, iz Inicijative do danas nisu dobili odgovore u kojoj je fazi rješavanje tog pitanja. Stoga, kažu, najavljuju prosvjed koji će se održati na naplatnim kućicama u Zdenčini 18. srpnja u 15 sati.

-Nemamo izbora nego javno zatražiti da se mjerodavni očituju o našem zahtjevu te da se izjasne da li imaju namjeru poštovati volju svojih građana te u kojim rokovima. Nakon prosvjeda upozorenja, ponovno ćemo poslati upit koji ćemo ovaj put potkrijepiti fotografijama s prosvjeda i najavom novih akcija, sve dok se Ministarstvo ne očituje s precizno definiranim mjerama i rokovima koji zadovoljavaju kriterije zatražene Peticijom-ističu iz Inicijative.

Ako im ni tada ne odgovore na njihove upite, kažu, spremni su organizirati prosvjede na raznim lokacijama i na različite načine tijekom cijele turističke sezone.

-U slučaju izostanka odgovora u navedenom roku, nastaviti ćemo s prosvjedima tijekom cijele turističke sezone na raznim lokacijama i na razne načine. Pozivamo sugrađane da se odazovu prosvjedu i zauzmu se za ostvarivanje prava koja im pripadaju! MI NISMO GRAĐANI DRUGOG REDA!!! Pozivamo sve one koji nisu u mogućnosti doći na prosvjed, da na dan prosvjeda na izlaznim postajama Jastrebarsko i Zdenčina cestarinu plaćaju lipama u što manjim apoenima. GRAĐANI AKO SE SAMI NE IZBORIMO, NITKO NEĆE UMJESTO NAS!!!-poručuju jasno iz Inicijative građana Jastrebarskog.

Podijeli