Novosti Sport Događanja

"Kao na filmu": Sletio u provaliju na Plešivici, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog automobila!

12.07.2021. / Maja Peranić

Koban vikend na jaskanskim prometnicama je iza nas. Jedan poginuli, jedan ozlijeđeni u dva slijetanja vozila s ceste. U Klinča Selima je 53-godišnjem vozaču nije bilo spasa, dok su vatrogasci iz provalije na Plešivici izvukli drugog vozača koji je izvukao živu glavu te je ozlijeđen. Ovim nesrećama kumovala je prebrza vožnja koja je na našim cestama postala „normalna stvar”. Samo ovog vikenda u tom je prekršaju zaustavljeno čak 47 vozača!

U subotu u 22,20 sati prometna nesreća dogodila se u Plešivica, gdje je došlo do slijetanja osobnog vozila s kolnika kojom prilikom je vozač zadobilo tjelesne ozljede, izvijestila je jaskanska policija. Na mjestu događaja bili su i vatrogasci DVD-a Jastrebarsko i Plešivica koji su morali odraditi tehničku intervenciju i izvući unesrećenog vozača iz vozila u provaliji. Dočekao ih je prizor „kao iz filmova”.

-Odradili smo tehničku intervenciju spašavanja u cestovnom prometu na Plešivici gdje je došlo do izlijetanja automobila na strmini te udara u stablo zbog čega je bilo potrebno oslobađanje unesrećene osobe. Dio naših operativaca nedugo je prošao specijalizaciju za spašavanje pri tehničkim intervencijama na kojoj su se obrađivali taktički zadaci i položaji vozila “kao iz filmova” što je bila dobra praksa za ovu intervenciju koja je dokaz kako je svaka tehnička intervencija posebna i izazovna na svoj način, a posebno kada je u pitanju ljudski život-poručili su iz DVD-a Jastrebarsko.

Osim ovih nesreća, dogodile su se i dva naleta vozila na srnu u mjestu Kučer i Kupinec, jedan je vozač u Klinča Selima uhvaćen kako vozi pod zabranom te je priveden u PP Jastrebarsko i u skraćenom prekršajni postupak uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud u Novom Zagrebu.

(foto: DVD Jastrebarsko)

 

Galerija slika

"Kao na filmu": Sletio u provaliju na Plešivici, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog automobila! "Kao na filmu": Sletio u provaliju na Plešivici, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog automobila! "Kao na filmu": Sletio u provaliju na Plešivici, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog automobila! "Kao na filmu": Sletio u provaliju na Plešivici, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog automobila! "Kao na filmu": Sletio u provaliju na Plešivici, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog automobila! "Kao na filmu": Sletio u provaliju na Plešivici, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog automobila!

Podijeli