Novosti Sport Događanja

Žumberački uskoci na proslavi Dana grada Karlovca i 25. obljetnici obnove Karlovačke građanske garde

14.07.2021. / Maja Peranić

Pred 442. rođendan grada Karlovca, 13. srpnja, 25. obljetnicu obnove svog rada 10. srpnja proslavila je Karlovačka građanska garda. Tim povodom u Karlovcu boravile su i povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske, njih 18, a među njima i Žumberački uskoci.

Sve postrojbe prošle su ulicama grada, a zapovjednici postrojbi pred Zorin domom su predale prijavak gradonačelniku Damiru Mandiću.

Karlovačka građanska garda je svečanom akademijom u Gradskom kazalištu Zorin dom proslavila 25 godina od obnove. Na svečanoj akademiji predstavljena je i nova fotomonografija Karlovačke građanske garde koju su predstavili autor Davorin Balon i suradnik, profesor povijesti, njemačkog i engleskog jezika Ivan Barić.

Garda je na svečanosti dodijelila brojne zahvalnice i medalje svojim članovima i povijesnim postrojbama, a dodijeljene su i Medalje gradonačelnika, kao i Medalja županice. Medalju gradonačelnika dobili su zapovjednik Karlovačke građanske garde Emil Črne, zamjenik zapovjednika Marijan Žaja, časnik Dragan Krnjaić, te gardist Ivan Barić. Županica Martina Fudek Hajdin uručila je Karlovačkoj građanskoj gardi Medalju županice.

Galerija slika

Žumberački uskoci na proslavi Dana grada Karlovca i 25. obljetnici obnove Karlovačke građanske garde Žumberački uskoci na proslavi Dana grada Karlovca i 25. obljetnici obnove Karlovačke građanske garde Žumberački uskoci na proslavi Dana grada Karlovca i 25. obljetnici obnove Karlovačke građanske garde Žumberački uskoci na proslavi Dana grada Karlovca i 25. obljetnici obnove Karlovačke građanske garde Žumberački uskoci na proslavi Dana grada Karlovca i 25. obljetnici obnove Karlovačke građanske garde Žumberački uskoci na proslavi Dana grada Karlovca i 25. obljetnici obnove Karlovačke građanske garde Žumberački uskoci na proslavi Dana grada Karlovca i 25. obljetnici obnove Karlovačke građanske garde Žumberački uskoci na proslavi Dana grada Karlovca i 25. obljetnici obnove Karlovačke građanske garde

Podijeli