Novosti Sport Događanja

23.03.2023. S dolaskom proljeća bujaju proljetnice: Evo, zašto ih ne smijemo brati!

Najljepši šumski ukrasi - visibabe, bijele šumarice, ljubičice, jetrenke, jaglaci, šafrani, proljetni drijemovci (zvončići), najljepše su na svojim prirodnim staništima. Ako tamo i ostanu, moći ćemo ih promatrati svake godine iznova, dok u našim vazama na stolovima traju samo nekoliko dana.

22.03.2023. Žumberački uskoci na Ksaverskom Križnom putu HV-a, policije i branitelja

Pobožnost je u nedjelju ,19.ožujka, predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, uz sudjelovanje vojnih i policijskih kapelana.

21.03.2023. VIDEO: Film Turističke zajednice ZŽ vodi na globalnom natjecanju turističkih oglasa i filmova

Iako se stanje na ljestvici može mijenjati tijekom sljedećih tjedana i mjeseci, film Turističke zajednice Zagrebačke županije vodi ispred drugoplasiranog katalonskog promotivnog filma s gotovo dvostruko više bodova.

20.03.2023. "Dalmatineri" i "Hiža" za Svjetski dan kazališta

Kazalište Škrabe priprema dvije poslastice za jaskansku publiku povodom Svjetskog dana kazališta! Rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme!

18.03.2023. Tko je ukrao Malu balerinu doznat ćemo uskoro!

Gradsko kazalište Jastrebarsko premijerno će izvesti svoju novu predstavu "Tko je ukrao Malu balerinu" 29. i 30.ožujka i tako najbolje proslaviti svoj 55. rođendan u tjednu kad se obilježava Svjetski dan kazališta.

14.03.2023. Povodom obilježavanja Svjetskog dana spavanja u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica u petak stručni skup o poremećajima spavanja

Poremećaji spavanja mogu biti povezani s brojnim kroničnim bolestima i stanjima kao što su arterijska hipertenzija, plućna hipertenzija, srčane aritmije (posebno fibrilacija atrija), koronarna bolest, moždani udar, demencije, šećerna bolest, bolesti štitnjače, psihičke bolesti, KOPB, astma, kronični bolni sindromi te pridonose ukupnom porastu obolijevanja i smrtnosti.

14.03.2023. Jaskanska Matica izabrala novo vodstvo i održala program "Po dragom kraju"

U petak, 10. ožujka 2023, u velikoj dvorani Glazbene škole Jastrebarsko Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom održao je svoju četvrtu redovnu izbornu skupštinu, a prisutnima je podario i zanimljiv glazbeno-scenski program "Po dragom kraju".

14.03.2023. Jaskanci ispratili na vječni počinak Đurđu Hočevar-Medvedovski

Na Gradskom groblju u Jaski jučer su Jaskanci ispratili na vječni počinak Đurđu Hočevar-Medvedovski koja je svojim trudom, voljom i zalaganjem ostavila dubok trag u društvenom životu Jastrebarskog. Đurđica je preminula u petak, 10. ožujka.

10.03.2023. U finalu izbora za "Najljepšu mamu Hrvatske" i bivša Jaskanka

U izboru za laskavu titulu "Najljepša mama Hrvatske" koji se održava šestu godinu zaredom, ove godine su i tri finalistice iz Zagrebačke županije, a među njima je i bivša Jaskanka Patricija Lukšić.

09.03.2023. Svoje slobodno vrijeme koriste da nauče pomoći unesrećenom: Održano Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

GDCK Jastrebarsko održalo je 4. ožujka u SŠ „Jastrebarsko“ Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

08.03.2023. Danas obilježavamo Međunarodni dan žena

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.

06.03.2023. Od Lovića Prekriškog do Krašića: Mlado i staro u molitvi prošli dekanatski križni put

Župljani i svećenici Jastrebarskog dekanata i ove korizme sudjelovali su na zajedničkom dekanatskom križnom putu.

Prikazano 1 - 12 od 5409