Novosti Sport Događanja

Četvrt stoljeća Žumberačke utrke: Zahtjevnim terenom u Sošicama trčalo više od stotinu natjecatelja

09.09.2021. / Petar Brnada

Protekle subote trčala se Žumberačka utrka koja se održava već 25 godina u Sošicama. Prijašnjih godina utrka je bila na potezu od Radatovića do Sošica, a sada na novoj dionici od Sošica do skretanja za Stari Grad (Kekić Dragu) te natrag u ukupnoj dužini od 15 km.

-U utrci je sudjelovalo ukupno 110 atletičara (40 žena i 70 muškaraca). Teška konfiguracija terena, koja zahtijeva vrhunsku tjelesnu pripremljenost, ponovno je privukla uobičajeni broj natjecatelja, uglavnom redovitih sudionika utrke. Bilo je napora, uspona, nizbrdica i velike sportske borbe, ali i prilike za druženje nakon utrke te domaćeg graha, piva, sokova, muzike te originalnih nagrada proizvedenih na samom Žumberku- otkrivaju iz Udruge Žumberački uskoci.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Darko Drakula iz AK Žumberak sa vremenom 0:59:05., Kod žena prvo mjesto osvojila je Tunde Szabo iz Mađarske sa vremenom 0:59:56, koja redovito nastupa na utrci svake godine. Ekipno prvo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojio je AK Žumberak. Dječja utrka je bila posebno atraktivna i lijepa. Po četvrti put se trčalo 6 km od Sošica do Sopotskog slapa i natrag. U ovoj utrci sudjelovalo je 37 sudionika (21 žena i 16 muškaraca), kod žena pobijedila je Renata Barić sa vremenom 0:23:07.

U muškoj utrci pobijedio je Domagoj Vuković sa vremenom 0:23:07, a drugo mjesto osvojio je Petar Stanić iz Bregana (naš Žumberčan). Nagradu za istrčanih svih 25 utrka dobio je Hrvoje Habuš.

Rukovodstvo AK Žumberak na čelu s predsjednikom Borisom Smičiklasom zaslužuje pohvale za organizaciju cjelokupne utrke.

Kompletne ciljne liste možete pronaći OVDJE.

 

Foto i izvor: Udruga Žumberački uskoci

Podijeli