°C 22

FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja

02.06.2021.

Maja Peranić

Na poziv KUD-a „Prigorje“ iz Križevaca , KUD Desinec sudjelovao je na virtualnoj reviji svečanih narodnih nošnji Prigorja te osvojili nagradu za najljepše narodne nošnje mladenaca.

S obzirom na epidemiološku situaciju i zabranu održavanja proba amaterskim društvima KUD Prigorje odlučio je iskoristiti mogućnosti suvremene tehnologije i sve prenijeti u virtualni svijet. Riječ je o reviji za koju se moglo prijaviti u dvije kategorije : djevojka i mladić odnosno mladenci , te oženjeni par, a nagrade je dodjeljivala stručna komisija te publika putem glasanja na društvenim mrežama.

Za prijavu je bilo potrebno poslati fotografije te kratak video gdje se opisuje narodna nošnja koju kandidati nose.

Ispred KUD-a Desinec u kategoriji djevojka i mladić sudjelovali su Klara Razum i Tin Smilaj koji su prikazali mladence s kraja 19.i početka 20.st., dok su u kategoriji oženjenog para sudjelovali Vesna i Mladen Strahija , te su prezentirali noviji tip narodne nošnje. Kroz video umješno je vodila i narodne nošnje opisivala gospođa Dragica Kambić. Treba spomenuti da se snimanje i fotografiranje odvijalo u kleti obitelji Pažulinec, a uz Dragicu Kambić za pripremu nošnji bile su zadužene i ostale članice KUD-a na čemu im se od srca zahvaljujemo. Natjecatelji su nastupali u originalnim nošnjama iz razdoblja koje predstavljaju.

U reviji je sudjelovalo 16 parova , nagradu publike osvojili su KUD Sesvete i FA Ivan Goran Kovačić dok je prva nagrada stručne komisije, u sastavu Vesna Peršić Kovač, Ivana Mihajlic, Tibor Martan, Tomislav Matić, za kategoriju djevojke i mladića pripala upravo Desinčakima.

S našeg područja nagrađeni su i Udruga izvornih pjevačka Sveta Jana te KUD Klinča Sela koji su se našli na 2. odnosno 3. mjestu u kategoriji bračnih parova.


Evo liste najboljih:

U kategoriji djevojka i mladić:

1. KUD DESINEC
2. FA Sv.Nedelja
3. Izvorno folklorno društvo Ogranak Seljačke sloge, Gradečki Pavlovec.


U kategoriji bračni par:

1. HKUD Petar Zrinski, Vrbovec
2. Udruga izvornih pjevača Sv.Jana
3. KUD Klinča Sela.

 

On line modnu reviju možete vidjeti ovdje.

Galerija slika

FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja FOTO: KUD Desinec ima najljepše mladence Prigorja