Novosti Sport Događanja

Glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko briljirali na Smotri kazališnih amatera!

20.10.2021. / Redakcija

Nakon poduže pauze prouzrokovane koronavirusom najiskusniji glumački ansambl Gradskog kazališta Jastrebarsko nedavno se ponovno okupio na "daskama koje život znače". Povratak na scenu dugo se iščekivao, ali na koncu je bio i više nego uspješan.

Naime, glumice i glumci jaskanskog kazališta, koje ove godine slavi svoj 55. rođendan, na Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije briljirali su u svojim izvedbama što je svojim pljeskom i smijehom potvrdila publika, ali i selektorica Hrvatskog sabora kulture, profesorica, kazališna kritičarka i teatrologinja Sanja Nikčević.

Klara Blažek, Zrinka Lovretin Golubić, Igor Stanković, Ivan Vinšćak i Ivan Puškar svojim su izvedbama oduševili i publiku i državnu selektoricu prof. dr. sc. Sanju Nikčević.

-Odličan glumački ansambl! Izvrsna gluma cijelog ansambla, naročito nositelja glavnih likova. Klara Blažek uspjela je odigrati ženu puno stariju od sebe prikazavši jednu stišanu, neobrazovanu osobu koja trpi muža, ali ga i voli i poštuje, pri čemu je njezina šutnja na sceni profesionalno odigrana, njezina Danica je prisutna na sceni cijelim svojim bićem i točno znamo što misli bez puno riječi i s minimalnim pokretima- napisala je Nikčević.

Nikčević je bila oduševljena i Igorom Stankovićem, ali i ostalim glumcima, te režijom predstave koju potpisuje jaskanska perspektivna redateljica i članica Gradskog kazališta Jastrebarsko Mia Matasić.

-Igor Stanković igra Iliju savršeno, s pravom mjerom između ludosti, straha i agresivnosti, gotovo uz bok legendarnog Bate Stojkovića! Iako se sve zbiva u jednoj sobi, napetost se odlično gradira jer je predstava i jako dobro izrežirana, a vrlo su dobre i sporedne uloge, one Ivana Puškara i Ivana Vinšćaka- nadodala je selektorica.

Na Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije odigrane su ukupno četiri predstave, a prema odluci selektorice Nikčević. Zagrebačku županiju će na 61. Festivalu kazališnih amatera u Vodicama predstavljati kazalište "ZAmKa" iz Svetog Ivana Zeline.

Inače, za odličnu izvedbu glumačkog ansambla Gradskog kazališta Jastrebarsko u Buševcu podjednako su zaslužni i Maja Sadiković, Lucija Severinac, Ana Šerić, Dominik Sečen i Damir Kuzmić koji su savršeno odradili pripremu i bili zaduženi za tehničko vođenje same predstave. Odlazak na Smotru u velikoj mjeri olakšala je i Vatrogasna zajednica Grada Jastrebarsko i Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Desinec koji su bili zaduženi za prijevoz, kao i Glazbena škola Jastrebarsko u čijim su prostorima jaskanske glumice i glumci uvježbali svoje uloge.

Nakon predstave u Buševcu, kazalištarci svojom hit predstavom planiraju nova gostovanja, ali i organizaciju tradicionalne Noći kazališta koja će se 12. put, u subotu 20. studenog, održati u Jastrebarskom. Bit će to prilika za novi susret za pamćenje jaskanske kazališne publike i Gradskog kazališta Jastrebarsko.

FOTO: Gradsko kazalište Jastrebarsko

Podijeli