°C 6

In memoriam Vinko Bašić (1959.-2018.)

22.11.2018.

Redakcija

16. studenog 2018. godine u 59 godini života zauvijek nas je prerano napustio naš prijatelj, kolega i predsjednik, društva Vinko Bašić.

Vinko je postao članom HSPD „Dr. Antun Radić“ 2001. godine nakon svoje vrlo bogate muzičke karijere, te je zahvaljujući izrazitom muzičkom talentu najzaslužniji za formiranje muzičke sekcije unutar pjevačkog društva. Njegov rad i angažman prepoznali su svi članovi društva, te ubrzo postaje dopredsjednik, a 2016. godine i čelni čovjek naše udruge.

Njegov doprinos u kulturi prepoznala je i šira lokalna zajednica, te ove godine postaje i dopredsjednik Zajednice HKUU općine Klinča Sela.

Posebno ga je krasio njegov izuzetan muzički talenat i profinjen tenorski glas kojeg se jasno moglo razaznati među pedesetak drugih glasova. Svoj talenat uvijek je bio spreman podijeliti s drugima, te je veliki doprinos dao i KUD-u „Okićka trešnja“ s kojima je odradio niz predivnih nastupa u domovoini i u Rimu, Austriji, Slovačkoj, Bosni i Crnoj Gori.

Bio je vrlo aktivan i u vatrogastvu te članom DVD „Beter“ postaje sa samo osam godina, a s deset godina počinje svirati trubu u puhačkom orkestru DVD-a gdje je i počela njegova muzička karijera.

Uz sve te pozitivnosti koje su ga krasile možda je najvažnije to što je bio izuzetno poštena i dobra osoba, a to dokazuje i impozantan broj ljudi koji su došli na posljednji ispraćaj.

Članovi HSPD „Dr. Antun Radić“ – Okić zahvaljuju mu za sve dobro i plemenito što je učinio za boljitak našeg društva, duboko svjesni da će poslije njegove smrti u društvu ostati jedna velika praznina koju će biti teško nadoknaditi.

Neka mu je vječna slava i hvala.

HSPD „Dr. Antun Radić“ – Okić