Novosti Sport Događanja

James Bond pod zvijezdama: Kino u vinogradu privuklo filmofile i vinoljupce

18.10.2021. / Redakcija

Bajkoviti plešivički krajolici bili su idealna kulisa za uživanju u filmu uz čašu vina. U vinogradu Vinogradarske kuće Braje gledao se novi nastavak Jamesa Bonda uz kestene i čašu vina pod zvijezdama.

U petak, 15. listopada počeo je događaj Via KINO koji spaja bajkoviti plešivički krajolik, film i vino. Iščekivani nastavak Jamesa Bonda „No Time to Die“ spojen je s vinima i cjelokupni ambijent Vinogradarske kuće Braje na Plešivici u čijim je vinogradima održana projekcija.

Manifestacija traje do 15. studenog, a po prvi puta okuplja vinske, gastronomske i kulturne sadržaje širom Zagrebačke županije. Vinarije u okolici Zagreba u tom će razdoblju širom otvoriti svoja vrata, uz niz kvalitetnih dodatnih sadržaja poput projekcije filma u vinogradu, koncerata te izložbi okruženima već većini poznatim ljepotama samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović naglasila je kako je bio izazov stvoriti novi turistički proizvod.

-Pokazali smo kako strateškim planiranjem razvijamo kvalitetan turistički proizvod i stvaramo na prvom mjestu motiv dolaska u našu destinaciju. Događanje Via VINO odvija se u sklopu projekta ‘In Cultura Veritas’ kojem je cilj povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste. Predstavili smo Jamesa Bonda u vinogradu, postavili zaokruženu priču, stvorili sinergiju nespojivog i dobili inovativni te kvalitetni sadržaj, a to je danas ključ. Ove manifestacije će se odvijati i dalje. Sada se provode i financiraju kroz fondove Europske unije putem ovog projekta kojim smo nastojali spajati najkvalitetnije u Zagrebačkoj županiji. U ovom kraju vinske Bregovite Hrvatsku nalazi se preko 40 najboljih županijskih i hrvatskih vinara koji imaju mnogo za ponuditi- kazala je Alilović.

Projekt ‘In Cultura Veritas’ poziva vas da obiđete vinske ceste u Zagrebačkoj županiji gdje su u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale čak i svjetski poznate slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta. Posjetite svoju omiljenu vinariju, otkrijte lokalne namirnice ili jednostavno uživajte u prvim sunčanim jesenskim danima uz čašu, i nekoliko, vina s hrvatskim potpisom.

Sljedeća događanja su 24. listopada u Velikoj Gorici gdje će se spojiti kino, tartufi i gin, a 6. studenog održat će se Via ART u Samoboru.

Galerija slika

James Bond pod zvijezdama: Kino u vinogradu privuklo filmofile i vinoljupce James Bond pod zvijezdama: Kino u vinogradu privuklo filmofile i vinoljupce James Bond pod zvijezdama: Kino u vinogradu privuklo filmofile i vinoljupce James Bond pod zvijezdama: Kino u vinogradu privuklo filmofile i vinoljupce James Bond pod zvijezdama: Kino u vinogradu privuklo filmofile i vinoljupce James Bond pod zvijezdama: Kino u vinogradu privuklo filmofile i vinoljupce James Bond pod zvijezdama: Kino u vinogradu privuklo filmofile i vinoljupce

Podijeli