Novosti Sport Događanja

Koncert mlade sopranistice Ljubice Nikolić „Jaski s ljubavlju“

13.06.2024. / Redakcija

U Glazbenoj školi Jastrebarsko u subotu 15. lipnja od 20:00 sati sopranistica Ljubica Nikolić održat će koncert „Jaski s ljubavlju“.

Mlada sopranistica Ljubica Nikolić rođena je 30. travnja 2002. u Zagrebu. Svoje prve glazbene korake napravila je u Glazbenoj školi Jastrebarsko, gdje je stekla osnovno obrazovanje iz klavira i violine. Njezina ljubav prema glazbi rasla je kroz učenje solo pjevanja u klasi prof. Nataše Šurina, a 5. lipnja ove godine Ljubica je maturirala solo pjevanje u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu.

Tijekom dosadašnjeg pjevačkog obrazovanja postigla je odlične rezultate na brojnim natjecanjima osvojivši 2021. drugu, a 2023. prvu nagradu na državnoj razini Hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa pod organizacijom Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Prošle godine je na međunarodnom opernom natjecanju "Lazar Jovanović" osvojila prvu nagradu.

Ljubica je završila Osnovnu školu "Ljubo Babić" u Jastrebarskom kao učenica generacije, a još kao djevojčica igrala je glavne uloge u predstavama Kazališta Škrabe te nastupila u programima Baletnog studija Jastrebarsko. U Zagrebu je završila XV. gimnaziju, a trenutno je studentica treće godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gdje će steći titulu prvostupnice računarstva.

U proteklih 12 godina Ljubica je ostvarila je brojne pjevačke nastupe na poetsko-glazbenim programima i događanjima u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazališta Škrabe, uglavnom uz klavirsku pratnju Elizabete Skobe Barbir i Zrinke Cvitanović. Važno je spomenuti i da je Ljubičin tata Marijan već 11 godina istaknuti član Gradskog pjevačkog društva "Javor" koje djeluje u sklopu jaskanske Matice.

Svoje glazbeno obrazovanje Ljubica će ove jeseni nastaviti na klasičnom odjelu Visokog učilišta za glazbu u Baselu (Švicarska) u klasi prof. Isolde Siebert.

Koncert Ljubice Nikolić "Jaski s ljubavlju" kruna je njezine dosadašnje pjevačke karijere te njezin poklon Jaski i Jaskancima, uz koje je provela najljepše dane svojeg djetinjstva.

(Foto: Kazalište Škrabe)

 

Podijeli