Novosti Sport Događanja

Krašićka škola proglašena "Filantrop školom"

28.03.2017. / majai

Osnovna škola „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić tijekom prvog polugodišta ove školske godine sudjelovala je u projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.

Projekt je organizirala Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah, Slagalica i udruga Blank. Učenici, roditelji i djelatnici škole, kao i cijela lokalna zajednica prikupljanjem hrane, odjeće, higijenskih potrepština te novčanim prilozima sudjelovali su u školskoj humanitarnoj akciji „Od srca svi darujmo mi“.

Po završetku projekta "Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj" u petak, 17. ožujka, u Centru kulture KNAP u Zagrebu organizirana je svečana dodjela zahvalnica školama koje su sudjelovale u projektu kao i proglašenje deset najuspješnijih škola koje su od organizatora dobile priznanja za "Škole filantrope" i posebno priznanje za „Školu naj-filantrop“.

Završnoj svečanosti projekta prisustvovale su i predstavnice škole pedagoginja Boženka Bago, učenice 4. razreda Doris i Nikolina, te učiteljica Vesna Zorić. Krašićka škola je posebno najavljena kao jedna od tri škole koje su najbolje provele svoje projektne aktivnosti te su predstavnice na završnoj svečanosti imale priliku prezentirati svoju humanitarnu akciju "Od srca svi, darujemo mi".

U ovom projektu, u organizaciji Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah uz partnere “Slagalicu” – Zakladu za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, te Udrugu Blank iz Zagreba, sudjelovalo je 40 škola iz središnje i istočne Hrvatske, a deset najuspješnijih škola dobilo je certifikat „Škola Filantrop“, među kojima je i naša škola.

-S ponosom smo preuzeli naš certifikat "Škola filantrop" kao potvrdu za zalaganje tijekom prvog polugodišta ove školske godine u provedbi filantropskih aktivnosti, kao i stečena znanja i vještine filantropske kulture. Potaknuti ovim priznanjem nastavit ćemo s razvijanjem filantropske kulture u našoj školi i široj zajednici. Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli da postignemo ovako lijep uspjeh – rekli su iz Osnovne škole "Kardinal Alojzije Stepinac".

Podijeli