Novosti Sport Događanja

Kreće nova sezona korektivne gimnastike za osobe treće životne dobi

29.09.2021. / Petar Brnada

Osim financiranja programa besplatnog nordijskog hodanja u organizaciji DZSIR Jastreb extrema, za naše umirovljenike ponovno kreće i program Korektivna gimnastika za osobe treće životne dobi, javljaju iz Sportske zajednice grada Jastrebarsko.

Program korektivne gimnastike, kako joj samo ime govori obuhvaća skup fizičkih vježbi doziranih prema intenzitetu, vrsti i trajanju, koje se primjenjuju preventivno, kada deformitet još nije nastupio ili terapijski, kada je već deformitet nastao u cilju sprečavanja daljnjeg progresa oštećenja.

Povećanje snage i fleksibilnosti mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta najčešći su pozitivni efekti vježbanja u sklopu ovog programa.

Pokrovitelj Jamnica plus d.o.o.

Program je besplatan za sve zainteresirane osobe treće životne dobi u jutarnjim terminima, a projekt je pod pokroviteljstvom Jamnice plus d.o.o.

Prvo krećemo sa jednom grupom u 8:30, utorkom i četvrtkom na SRC „Centrala“. Pozivamo sve zainteresirane da dođu na prvi trening u utorak, 05. listopada, u 08:30 sati u dvoranu SRC „Centrala“.

Obzirom na situaciju vezano za COVID – 19, broj polaznika po grupama je ograničen, te su uz određene upute i preporuke osigurani uvjeti kojim se omogućuje polaznicima normalno vježbanje, poručuju iz Sportske zajednice.

Podijeli